MENÜ

Maçı değil ama zaman kazandılar

Abone Ol Google News

Sıkıntılı iki takım. Biri çalıştığı oyununu oturtamamış Fenerbahçe, diğeri kaybettiği oyuncular nedeniyle oyunu bozulmuş Beşiktaş. İlk devre oyunu akıtma konusunda Fenerbahçe bir parça önde göründü.

Haberin Devamı

Lakin Aatif, Ayew yakalananları gol yapamayınca maçın hikayesi bir türlü Cocu’nun eline geçemedi. Daha sakin kalan, Atiba’nın kaptıklarını set oynamadan hücuma aktaran Beşiktaş ise pozisyon buldu ancak gol beklemediği yerden geldi. O golü yerleşik savunmadaki Fenerbahçe yemedi diyeceğim ama onlar yedi!

Sektirdiler ve sekeni alamayınca şutör Babel tek başına golü yaptı. İkinci devre maçın Fenerbahçe’ye geçer gibi olduğunda Şenol Güneş 70’lerde Larin/Ljajic değişikliği yaptığı anda Hasan Ali/Ayew işbirliğinde golün gelmesi hesapta olmayan bir durum olsa gerek. İki takım da yoğun gerginlik altında çıktıkları maçtan diğerlerinin puan kaybettiği haftada ‘zaman kazanmış’ olarak çıktı.

Gecenin sorusu

Küfür etmeden sevinmek, kızdırmak ya da protesto etmek mümkün değil mi gerçekten? Ayıp, günah, mahcup olmak diye bir şey yok mu? Bu kültürle mücadele etmeden yaşam ya da oyun gelişir mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Kuşkusuz ki, Atiba ve Hasan Ali. Hele ki, Atiba. İkisi de takımları için yapması gereken her şeyi yaptı. Ardından kritik kurtarışlarıyla maçı Beşiktaş’ta tutan Karius.

Maçın olayı

Futbol sade ve çabuk oynanan bir oyundur. Örneğin; 75. dakikada Harun’un eliyle kurduğu oyunda Valbuena’nın topu Karius’a teslim ettiği pozisyon. Olabilirdi, olmadı.

Kısa mesaj

Skoru yetersiz görünse de tempo arayışı açısından iyi maçtı. Ancak iki takıma da bu kadarı yetmez. Bu kadar harcama ve ilgiye daha fazlası gerek.

YORUM YAZ