MENÜ

Kısaca; çöküş!

Abone Ol Google News

Evet, güçler eşit değildi ama Beşiktaş’ın oyununu test edip, geliştirmek için fırsattı Bratislava maçı. Pas oyununu denedi, kısmen becerdi, sürdüremedi. Oyun boyunu kısaltmayı denedi ve kısmen becerdi, sürdüremedi. Geriye düştüğü oyunda ayağa kalkmayı denedi, becerdi ama sürdüremedi. Yani Beşiktaş’ta düzeltilmesi gereken çok şey var. Önde baskı oyunu çoğu maçta şart ama bu oyunun riski yenilen golde olduğu gibi dönüş hızı ve arka alanda uyumu zorunlu kılıyor. Keza pas oyunu da öyle... Doğru pas açısı, hız ve denge istiyor. Doğrudan oyun ya da rakibe alan kontrol edilecek alanlar bırakıp çoklu baskın hücum aksiyonları şart... Elneny, Ljajic ve Dorukhan merkezli oyun vaatkar ama bu haliyle yeterli değil. Sahadaki kadronun maçı koparıp güvenli oyun aşamasına geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Hele ki beraberlikten sonra kopuş ve uzatmadaki çöküş açıklanabilir gibi değil.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

İki maçtır 37 yaşındaki Atiba oyuna girince atak kesip atak başlatarak takıma şekil şemal veriyorsa bu ciddi sorunların olduğunu gösterir mi? Ve bu Lens sahada yapamadıklarını antrenmanlarda yapıyor mu acaba

Haberin Devamı

Maçın starı

Beşiktaş’ın verimli ismi Dorukhan ve Elneny destekli Adem Ljajic görünse de geometrik oyunu bilen Bratislava’da Sporar ve onu besleyen David Holman fark yaratan oyunculardı.

Maçın olayı

Berabere giden maçta plan değil de can havliyle saldıran Beşiktaş’ın uzatmalarda iki atakta iki gol yemesi elbette! Deplasmanda bir puan kötü müydü?

Kısa mesaj

Yakın geçmişin olumsuz mirası Beşiktaş’ı zorluyor. Düzelmez değil ama iş artık zor görünüyor...

YORUM YAZ