MENÜ

Kim formda ki Güneş de olsun!

Abone Ol Google News

Sorun Şenol Güneş ya da bir başkasını içine alacak kadar çetrefilli görünüyor. Şahsi olmaktan öte sanki... Çünkü sahada isteksiz bir takım var gibi durmuyor. Ancak oyun mekaniğinin dişlileri bozuk. Futbolda hocanın etkisi kadar takım ve yönetimin hocaya katkısı da önemli. Şenol Güneş, futbolu unutmadığına göre sorun başka yerde. Bu aralar Beşiktaş’ta formda kim var ki Güneş formda olsun....

Haberin Devamı

Orman’ın lehine olumlu gelişme...

Futbolda skor gelmeyince reaksiyon kaçınılmaz oluyor. Bu durum bazı oyuncular ya da teknik adam olduğu kadar yönetime de yönelebiliyor. Ben, Beşiktaş tribünlerinin mevcut yönetim lehine bir tutumuna şahit olmadım. Gelinen durum skorlara bağlı olarak yükselir ya da unutulur. Ancak Fikret Orman lehine olumlu bir gelişme olacak gibi durmuyor. Gelinen noktada tek sorumlu aramak da doğru olmaz.

Batık ekonomiler zorunlu...

Yeni tribün oyun değil kazanmayla daha çok ilgili. Bu, futbolun en azından bizdeki çelişkisi. Üreten bir futbol ikliminde olmadığımızdan kazanmak için daha çok harcamak gerekiyor ve bu da aynı zamanda batık ekonomileri zorunlu kılıyor. Aslolan üretim lehine bakış açısı ve tutumları değiştirmeyi becerebilmekte.

Haberin Devamı

‘Ceza konusu hayata geçemez’

Ödemelerdeki sıkıntı düşünülünce yönetimin oyunculara para cezası vereceği iddiasının hayata geçmesi zor görünüyor. Kaldı ki cezayı gerektirecek bir disiplinsizlik durumu da yok. Ceza kesilirse de ödenmeyeceğini tahmin edebiliriz. O cezalar yazılırsa da, bu sezon bilançosunda ‘alacak’ gelecek bilançoda ‘borç’ yazılır, hepsi o!..

‘Karius neden kulübede değildi?’

Beşiktaş'ta kaleye geçmesi gereken oyuncu, en formda kimse o olmalı. Soru şu; Karius neden yedek kulübesinde değildi? İşte Beşiktaş’ın organizasyon sorunlarına dair bir ipucu daha!... Hele ki dün bir bugün iki olan bir oyuncu için düşünülürse...

‘Beşiktaş’ın Q7 planı değişmek zorunda’

Ricardo Quaresma çoğunlukla olduğu gibi ‘takımdan ayrı düz koşu’yu yeğliyor. O, oyunu bireysel gösterisine tercih ediyor. Son maçta Adem Ljajic ile kurduğu top ilişkisini yakından analiz edenler Beşiktaş futbol takımının sorunlarını daha doğru analiz eder. Quaresma bu saatten sonra ‘özel oyuncu’luktan ‘büyük oyuncu’luğa terfi edemeyeceğine göre Beşiktaş gelecek planlarını baştan sona değiştirmek zorunda.

YORUM YAZ