MENÜ

İşler şaşırtıcı hızda yolunda gidebilir

Abone Ol Google News

Gösterişli oyunculu takımlara alıştırılmış taraftarlar için makul seviyeli takımlara alışmak güçtür. İsterler ki, savurgan rakipleri gibi takımları “yıldız”la dolu olsun. Çünkü geçmişte kendileri de benzer uçucu hazzı yaşamıştır.

Haberin Devamı

Beşiktaş kadrosu, geçmiş yıllardaki parıltısını yitirmiş görünüyor. En azından Galatasaray, Fenerbahçe’deki bazı yeniler gibi tanıdık sayısı az. Bu dezavantaj mı? Bence değil...

Dezavantaj olarak görecekler için bile durum avantaja dönüştürülebilir. Çünkü oyuncu topluluğu, ‘en azından isim ve kariyer bakımından’ bunun için yeterli görünüyor.

Oyun mekaniği...

Elneny, Diaby, N’Koudou gibi sade ama işlevsel oynama kültürü olan yeni oyuncular Abdullah Avcı açısından büyük şans. Beşiktaş’ın tasarlayacağı oyunun temel taşları olacak gibi duruyorlar.

Ek olarak Boyd, Rebocho, Douglas gibi alternatif yenilerle birlikte Ljajic, Burak, Dorukhan, Atiba, Güven, Vida ve diğerleri Avcı’nın Başakşehir’inin son yılındaki sonuç alıcı oyununu icra edecek seviyedeler. Handikap, takımın geç bir araya gelmiş olması.

Haberin Devamı

Fiziksel seviyelerin artışı ve planlı antrenmanlarla bu süre de kısalacaktır. Yine de takımın istenen oyun mekaniğine kavuşması ligin ikinci yarısının başını bulabilir.

Avcı’nın oyun görüşü önemli

Bu nedenle 22 günde altı zorlu maça çıkacak olan Beşiktaş için tribün ve özellikle sosyal medya kalabalığının olası olumsuzlar karşısında sekter tutum takınmaması son derece önemlidir.

Yönetimin ödemeler dengesindeki titizliği, Avcı ve ekibinin planlaması ve oyun görüşü, futbolcuların derinlikli tarzları tribün neşe ve eğlencesiyle birleştiğinde işler şaşırtıcı hızda yoluna girebilir. Çünkü kolektif yani “takım oyunu” olmadan işin altından kalkmak her daim zaman alır.

YORUM YAZ