MENÜ

İlk ‘kaybeden' Beşiktaş oldu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hiçbir uygulaması oyunu geliştirmediği gibi herhangi bir önlemi de işe yaramayan federasyonun yaptırımları sonucu yarı yarıya boş bir stat!.. Oysa şiddet sarmalının çözümü için uzaklaştırmak değil tersine insanları birbirine yaklaştıracak yolları kurmak gerekiyor!.. Gel gör ki, dinleyen yok!... Bu ahval altında ‘yokluk’ların belirlediği zorunlu dizilişler vardı sahada. Beşiktaş, ‘deplasmandaki kendi sahası’nda taraftar avantajından yoksun olduğu gibi alıştığı düzenin en önemli dişlilerinden Veli’sizdi de... Başakşehir ise Semih’siz. Doka, Mossoro ve Visca gibi süratli oyuncuların yarattığı haklı tedirginlik Olcay ve Töre’yi geride tutunca oyun uzun süre ‘ritimsiz’ ilerledi.

Başakşehir daha cüsseliydi

Dizilişlere bakıldığında Başakşehir’in boy ve cüsse avantajından da söz edilebilirdi. İlk yarı Beşiktaş için ideal iki pozisyondan biri Atiba başlangıçlı Sosa gösterisi (34. dk) ise diğeri Töre bindirmeli Sosa/Olcay şutlarındaki Volkan Babacan’ın peşpeşe kurtarış yaptığı anlardı (41.dk).

Biliç’in hamlesi işe yaramadı

Mahmut Tekdemir’in her deliği yamadığı Başakşehir orta alanını aşmak ve durağan oyunu açmak için ilk hamle 60’larda Biliç’ten geldi. Epeydir yalnızları oynamak zorunda kalan Ba’ya destekçi olarak Cenk’i sahaya atarken, Tolgay ile Oğuzhan’ı değiştirerek de oyuna ‘top işlerliği kazandırmak’ istedi. Ancak bu kez de Olcay’sız orta saha gevşedi ve işler tam da Abdullah Avcı’nın istediği düzene girdi. Beşiktaş ‘yüksek vites’te oynadığında ‘iş görüyor’ ve korkutucu oluyor. Bunun için topun elde olması şart. Tersi durumda ritmi bulamayınca oyunu vasatlaşıyor ve düğümü çözmek kişisel beceriye kalıyor ki, o da her daim mümkün olmuyor, olmadı da.. Puan kaybedenin çok şey kaybedeceği süreçte’ ‘kilit maç’ı kazanamadı Beşiktaş ve ‘kaybeden’ olarakumudunu rakiplerinin ‘başarısızlığı’na bağladı...

YORUM YAZ