MENÜ

'Hatasız gol olmaz' için bile fazla!

Abone Ol Google News

‘’Futbol hatalar oyunudur’’ derler ya, alın size bol hatayla oynayan iki takım ve buna bağlı olarak 0-3 tamamlanan ilk devre! Maç önü tahmin dahi edilemeyecek bir skor ve oyun çıktı ortaya… Peki neden böyle oldu? Kanımca belirleyici ilk etken Başakşehir’in kadro tercihiydi. Bunda da Emre Belözoğlu’nun bir önceki Hatay maçı sonrası bazı oyuncuların performansından şikayetinin etkisi olmalı. Topu elde tutma planının iki aktörü Mahmut Tekdemir ile Lucas Biglia belki bunu başardılar ama genel olarak takım o kadar çok pas hatası yaptı ki, topun elde kalması işe yaramadı. Üstelik rakip Galatasaray daha çok pas hatası yapmışken!

Haberin Devamı

Fark, rakip ceza sahası yayı üzerine paslarla ulaşmayı hedefleyen Galatasaray’ın yüksek verimde sonuç almasından kaynaklandı. Bu da Mertens / Torreiera / Oliveira üçgeninin hem topu ele geçirme hem de geçirdikten sonra pratik oyunlarına bağlanmalı. Böylece Kerem ve Rashica kolayca yüksek vitese çıkıp sonuca katkı koydular. Mounir ile Traore’nin kenara itilerek etkisiz hale getirilmesiyle de Başakşehir’i iyice sindirmeyi başardılar. Ve nihayetinde kendi ceza sahası önünde ele geçirdiği topu paslarla taşıyıp Kerem / Icardi / Kerem üçgeniyle ‘’boş kale’’ye dördüncü golü bulup maçı bitirdiler. Üstelik attıklarına benzer bir yerden ve benzer kurguda bir golü de Mertens ile bularak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada, hafta hafta toparlanan Galatasaray için sükseli bir tatil öncesi galibiyeti oldu. Ancak ligin kudretli takımlarından Başakşehir’de kafalar hayli karışmış olmalı. Hatay maçında bazı oyuncuların performansından dert yanan Belözoğlu’nun kadro tercihi ve sahadaki takım davranışı gelecek için alarm niteliğinde sanki!

Kazanarak ilerleyen Galatasaray’da Okan Buruk, Dünya Kupası arası için ‘’Keşke olmasaydı’’ diyebilir ancak Emre Belözoğlu bu arayı bir nefes alma, gözden geçirme bağlamında mutlulukla karşılamış olmalı.

YORUM YAZ