MENÜ

Hata kollama oyunu

Abone Ol Google News

İlk 15 dakika içinde Beşiktaş'ın Pjanic'in arkadan hazırlayıp önde Oğuzhan'ın örgütlediği oyunlar sonuçlanmadıkça lig ikincisi Konya bir süre sonra durumu oyun olarak eşitledi. Ancak onlar da ilk 20 dakikada ülkenin 'hakeme itiraz'dan sonraki en büyük hastalığı olan orta yapma krizine tutulunca etkisiz kaldılar. Bu dakikaya kadar sekiz isabetsiz orta yaptılar. Devamında benzer biçimde devam eden karşılaşma bir tür karşılıklı 'hata kollama' oyununa döndü.

Haberin Devamı

Dengeli bir maçtı

Orta yapma sayısını azaltan Beşiktaş önde baskıyı da artırdığı anlarda hücumda çoğunluğu sağladıysa da beklenen etkiyi yaratamadı. Ta ki, 60'taki en arkadan başlayan kombine hücuma kadar. Üst üste gol olabilecek üç pozisyonu kullanamadılar. Akabinde Beşiktaş'ta önemli iki değişiklik oldu. İki gedikli iki gençle değişti. Onlardan biri, Güven 73'te ciddi bir zorlamanın aktörlerindendi. Ne var ki yine Beşiktaş sahnesinde tahmin edilebileceği gibi Vida vardı! Gitti, halledemedi ve Konya golü buldu! Dengeli bir maçtı ve ligi şimdiye kadar yüklenen Konya öyle ya da böyle maçı kazanmayı bildi. Düzenini ve temkinini koruyan Konya yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı

Oyunda da hesaplaşma

Beşiktaş kazanmak için yapabileceklerini yaptı. Gecikmişti düzen tutturmaya ama ligin en güçlü organizasyonlarından biri karşısında oyunu kazandıysa da maçı kazanamadı. Görünen o ki, iyi yoldalar. Yollarını bozmak 'yönetim iradesi'ne bağlı. Geçmişin olumsuz mirası yeniye yüklenemez… Ya böyle hayal kurup, umut edip, çalışarak yükselmek ya da eski çıkmaz sokaklara saparak, çözümsüz denenmişi yineleyerek geçmişi tekrar etmek! Madem geçmişiyle hesaplaşıyor Beşiktaş sadece bütçe ve yönetimde değil oyunda da geçmişiyle hesaplaşmayı göze almalı! Öyle değil mi?.

YORUM YAZ