MENÜ

'Halkın takımı'nı hatırlamak

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın mevcut durumu iç açıcı görünmese de algılandığı kadar kötü de değil. Şöyle ki eldeki oyuncu topluluğu rakiplerin mevcutlarının kesinlikle gerisinde değil. Sorun, bu futbolcuların işlevsel oynayabileceği ‘’sade planlar’’ın yokluğunda. Elbette bu biri Sergen Yalçın’ın bahsini ettiği takımdan ayrılan oyuncu sayısının çokluğu... Ancak çözüm yine kendisinin bahsettiği gibi 5-6 oyuncunun getirilmesi mi, işte bunu tartışmak gerek!

Haberin Devamı

Yaratan teknik adam...

Kulübün finansal krizi malum... Çözüm, ‘’Oyuncuya yatırım yaparak şampiyon olup, açık kapatmak’’ biçiminde formüle ediliyorsa da bunun mümkün olmadığı, tersine krizi yaratanın tam da bu yol olduğunu öncelikle belirlemek gerekiyor. Her takım gibi Beşiktaş’a da gereken, ‘’oyun bilgi ve uygulaması’’. Örneğin, diyorlar ki, ‘’Sağ bek yok’’. Var; Necip Uysal ilki. Lens’ten hücumcu değil sabit bek olarak faydalanmak diğer seçenek. Kaldı ki, Dorukhan’ın Eskişehir’de sağ bekliği var. Olmadı, üçlü savunma oyunu gibi seçenekler üzerine kafa yormak... Kısacası sorunlar, geçmiş bildik ve işe yaramayan yöntemlerle değil yeni yollar açarak çözülür. Bu arayış Sergen Yalçın’ı da ‘’kazanma odaklı teknik adam’’dan, ‘’üreten/yaratan teknik adama’’ evirecektir.

Haberin Devamı

Sanıldığı kadar zor değil

Tüm bu yapı için Beşiktaş esasen ideal takımlardan. Şimdilerde unutuldu ama bir zamanlar tribünün olmazsa olmazı olan ‘’HALKIN TAKIMI’’ pankartının ruhu tam da buydu. Kendi olanaklarına güvenip onu bilgiyle ve taraftar kolektifiyle yükseltmeyi hedefleyen plan hem oyunun hem finansal çözümlerin çıkış kapısıdır. İş, Beşiktaş kitlesini bu planlamaya ikna ve dahil etmektir. Bu da sanıldığı kadar zor değil.

YORUM YAZ