MENÜ

Ghezzal'ı bulana kadar!

Abone Ol Google News

Sezon başı yüklemelerinin ağırlığı kuşkusuz önemli etki ancak Beşiktaş açısından böylesi bir ilk devreyi bununla açıklamak mümkün olamaz. Bir diğer gerekçe, kaleci dışında neredeyse her bölgenin yeniden ama manasızca oluşturulmuş olması denebilir. Bu daha kabul edilebilir... ‘’Hiç hükmünde’’ oynanan devre gösterdi ki, Beşiktaş’ın pas bağlantılarının olgunlaşması bu orta sahayla epey bir zaman alacak gibi duruyor! Ghezzal’ın doğaçlamalarına bel bağlanmış, yegane seçenek ise uzun Weghorst’a indirilecek uzun kenar topları olmuş. Örneğin, 54. dakikada maçın ilk bol paslı organizasyonunda Masuaku birkaç opsiyona rağmen yine uzuna ‘’ortaladı’’! Öte yandan Kayseri az geldiği pozisyonların neredeyse tamamında gole yakın durdu.

Haberin Devamı

Karimi atılınca...

Maçta ta ki, ilkinin benzeri saçma bir giriş yapan Karimi’nin kendini attırmasına kadar. Ardından Beşiktaş oyunu karşıya yığdı ancak ya yüksek top ya şut seçeneğinin dışında ‘’özel bir şeyler’’ yapamadı. Ne hikmetse, Kayseri ceza yayı içi ya da üzerindeki arkadaşlarını görmezden geldiler! Ta ki 96’da yay içine gelen Ghezzal’ı bulana kadar...İkinci devre tempoyu yükleme konusunda daha iyi görünen Beşiktaş’ın Weghorst’un varlığından yararlanıp o dahil farklı seçeneklerle gol araması şart görünüyor. Yoksa bu ‘’orta’’cı yaklaşımı tedavi etmek ilerleyen haftalarda rakipler açısından kolay çözüm olur.

Haberin Devamı

Takdire şayan!

Birkaç not: Ne kadar kızarsa kızsın taraftarları ama Necip hâlâ bu takımın en önemli parçası. Hem de her açığı kapatan bir parça... Ve yine taraftarın önemli bölümünün yere göğe koyamadığı Cenk Tosun’un o kadar kısa sürede kendini attırmayı başarması da takdire şayan olsa gerek!.. Carole! Mensah! Bu ülkeye bir kez giren yabancı oyuncuların bir daha dışarı salınmamasının iyi örneklerinden. ‘’Bizde oyuncu yetişmiyor’’ diyenlerin baş tacı oyuncularından!..

YORUM YAZ