MENÜ

Gençleşmek şart

Abone Ol Google News

Her daim transfer bekleyen Rıza Çalımbay’ın takımı ilk devre topu elinde daha az tutmuş görünse de işlevsel ve verimli oynamayı bildi. Öyle ki, Goiano Beşiktaş’ın zayıf noktası Caner Erkin’in üzerine gidip, Emre Kılınç her topta ters kanadı savurdukça Sivas tehlikeleri hep diri kaldı. Nitekim soldan gelip golü de attılar. Sezon öncesi kampı verimsiz geçen, bu dönemde eksik mevkileri onaramayan Beşiktaş ise Dorukhan/Adem ikilisi ile tutunmaya çalıştı maça. Boyd ile Quaresma gayret etse de, doğru yerleşmiş Sivas savunmasını zorlayamadılar bile... İkinci devreye Sivas düzenli ve telaşsız, Beşiktaş panik ve aceleci girdi. Kazanan yine Sivas! Sivas başarıyla bir arada durup maçı farka götürürken, sezon başını yüksek pas antrenmanı haberleriyle geçiren Beşiktaş’ın yolunun çok uzun olduğu göründü. En azından bu maç takımın sadece Ljajic’in yapacaklarına mahkum olduğunu düşündürttü. Acaba Beşiktaş’ın çıkışı geçmişte olduğu gibi radikal bir gençlik devriminde mi?

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Stopere odaklandı ama gerçek sıkıntı geçmiş yılları garantiye alan Atiba pozisyonu ile sağ ve sol beklerde. Olgun oyuncularla yapılan uzun sözleşmelerin sıkıntısı bu yıl mı su yüzüne çıkacak acaba?

Haberin Devamı

Maçın starı

Sivas takımı baştan ayağa doğru oynarken Mert Hakan ve Emre Kılınç ilk sırada olmak üzere Caner Osmanpaşa (31), Goiano ve Erdoğan Yeşilyurt maçın en parlak isimleriydi. Ve Beşiktaş’tan kaleci Utku Yuvakuran...

Maçın olayı

Elbette kaleci Samassa’nın sakatlığı... Ardından Medel’in kaptırdığı ve gol olan Yatabare vuruşunda iki stoperden Vida’nın geç hamlesi ile daha vahimi Victor Ruiz’in karşılamak yerine sırtını dönerek savunma yapmaya kalkışması...

Kısa mesaj

Bu ligi gençleştirmek şart. Olgun oyuncuların sözleşmeleri uzun ömürlü olabilir ama gençler onlardan daha uzun ömürlü! Teknik direktörlük sınavları tam da bu derslerden yapılmalı.

YORUM YAZ