MENÜ

‘Geliyorum' diyen geldi!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sezon Beşiktaş ‘izlenir futbol’un temsilcisi olarak anıldıysa bunu maç boyu harcadığı efora ve ona bağlı temposuna borçluydu. Ancak bu kez Akhisar o tempoya çıkmasına izin vermedi. Başta Başakşehir olmak üzere Akhisar, Konya gibi takımların temel etkinliği tam da bu; ‘rakibin temposu’nu kendilerine uygun seviyeye çekmek. Bundan sonra maçı kazanmak için de gayet basit planları var.

Akhisar, yumuşak karnı buldu!


Kendi alanında kümelenip rakibi ikinci bölgede tutarak kapılan topları aynı bölgede oluşan boş havuza kaçacak pasöre indirmek. Bundan sonrası artık beceriye kalmış. Tıpkı dün akşam Akhisar’ın ilk devre yaptığı gibi. İki hücum iki gol!... Ancak burada Beşiktaş’ın müdafaadaki ‘yumuşak karnı’nı tespit etmiş olmalarını atlamamak gerek.

Douglao’nun hakkını vermeli

Beşiktaş ise ilk devre 35. dakikaya kadar Akhisar müdafasını düşük tempo nedeniyle aşamadı. Arkaya sızdıkları sınırlı sayıdaki pozisyonlarda ise yüzdeleri düşük kalınca maçın gidişatı belli oldu. İkinci devre Akhisar üçüncü pozisyonunda da golü bulacaktı ancak Rodallega direğe takıldı. Beşiktaş istatistiklerde - diyelim şut diyelim korner - üstün ancak verimsizdi. Öte yandan oyunda kaldığı sürece boyunca Gomez’i yüzü kaleye dönük topla buluşturamadıkları da bir gerçek. Quaresma çalışkan ama verimsiz, Oğuzhan ve Atiba çalışkan ama desteksizdi. Beşiktaş’ın tabelayı değiştirememesinde Douglao’nun hakkını teslim etmeden olmaz. Onun direnci tüm takımın ayakta kalması için ilhamdı vericiydi.

Son dakikalarda panik vardı


Dakika 70’lere geldiğinde panik temelli hücumlardan da sonuç alamayan Beşiktaş duruma razı oynamaya başlayınca Akhisar muradına ermenin huzuruyla maçı tamamladı. Şenol Güneş hemen her maç sonrası Beşiktaş’ın özellikle takım müdafasında ciddi kopuşlar yaşadığından dert yanıyordu. Bu tespit gol atıldığı ve maç kazanıldığı sürece pek dikkate gelmedi. Sonunda ‘Geliyorum’ diyen geldi... Bu maçta Beşiktaş az pozisyon vermiş gibi görünse de bunu rakibin gol bulduğu verimli hücumlarına bağlamak daha doğru olur. Yoksa “Üç hücum yapıp iki gol buldular, olur arada böyle şeyler” denilirse hasarın tedavisi haliyle geleceği güvenle kurmak da mümkün olmaz.

Beşiktaş’ın işi zor

Son söz tribündeki bazılarına... İkinci golde diğer oyuncular kadar Tolga’nın da hatası var kuşkusuz ancak kendi oyuncusunu top ona geldiğinde ıslıklamak yenilen golden daha vahim bir ruh hali... Yenilsen de yensen de...” kültüründen ‘kazanmaya tapınan’ bir düzeye gerilemek!... Dünyanın da Beşiktaş’ın da işi zor...

YORUM YAZ