MENÜ

Eşiği asmak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Doğrusu Fenerbahçe oyun yapısının da zorunlu sonucu olarak bunu becerdiği de söylenebilir. Quaresma’nın zaman zaman genişlettiği hücum aksiyonları Fernandes’in elini güçlendirince ortaya en azından Beşiktaş taraftarları açısından izlenir bir maç çıktı.

Quaresma ilk devrenin son dakikasında gelen golde yaptiğı ‘işçiliği’ neden tüm sezona yayamadı diye soruyordur Beşiktaşlılar. Ancak o golde altı pas içinde kafa vuracak ilk oyuncu olan Almeida’yı arkada ‘unutan’ altı Fenerbahçeli’yi de unutmamak gerekir.

İkinci yarı oyun tamamen Beşıktaş’ın kadro yapısına uygun hale geldi; bekle, kontrol et, çık ve bitir... Ama önce Veli ardından Almeida’nın geçen sezonu hatırlatan kaçırdıkları için ‘tırnak yedirten cinstendi’ denebilir.
Beşiktaş’ın çözemediği sorun iki sezondur aynı; “Benim yapacağımı arkadaşım da yapsa sonuç aynı olur.” Yani; paylaşım, yardımlaşma, dayanışma.

Yine de Beşiktaş gösterdiği gayretle ligin en iyi pas yapan takımlarından olan Fenerbahçe’nin oyununu bozdu. Top derleyemediği için savruk bir tarza mahkum olan Fenerbahçe’nin de tek çıkışı ‘yıldız doğaçlamaları’ydı. O da olmayınca maçın son bölümünde Beşıktaş ‘ikinci bölge’de fazla oyalanmadan kaleye yaptığı yoklamalarda ‘Volkan etkisi’ne takılmasa Fenerbahçe moral bozucu bir mağlubiyet de alabilirdi.

YORUM YAZ