MENÜ

En avantajlısı Galatasaray

Abone Ol Google News

Doğal şampiyonluk adayı takımlar arasındaki en az sorunlu takım Galatasaray. Çoğu takım gibi baştan ayağa yenilenmeye değil de sınırlı onarıma ihtiyacı olduğu için işleri daha kolay görünüyor. Son mahkeme kararının ardından tribününü de mobilize etme konusunda eli güçlendiği için sezona gösterişli bir giriş yapacakları öngörülebilir.

Haberin Devamı

Takımın sorunlu bölgesi defansif orta saha alanı gibi duruyor. Fernando/N’Diaye sonrası Donk/Selçuk ikilisine kalmış görünen bölgenin destek oyuncusu dahi yok. Haliyle şu anda gezegende oynanan futbolun en kritik mevkisi için Galatasaray’ın da bir çok takım gibi elini cebine atması gerekecek.

Ortaya alternatifler...

Ülke futbolunun içinde bulunduğu mali açmaz göz önünde tutulursa ŞampiyonLar Ligi geliri beklentisine bel bağlamaksızın bence pratik çözümlere yönelmeliler. Galatasaray’ın maliyeti düşürülmüş gençleştirilmiş kadroyla sahada olamayacağı öngörüsüyle düşünürsek, ülke içi alternatifler arasında kısa vadeli çözüm için akla gelen ilk isim Mehmet Topal... Aklıma gelen diğer isim ise Kasımpaşa’dan Loret Sadiku... Kemal Özdeş dönemindeki Kasımpaşa’nın önemli aparatlarından Austria Wien kadrosundaki Tarkan Serbest de bu bölge için çözüme katkı verecek oyunculardan biri gibi geliyor bana... Elbette gönülden geçen o bölgenin Ozan Kabak benzeri gençlerle onarımından yana.

Haberin Devamı

Adem’den ‘Baytar’ etkisi

Bir diğer sorunlu bölge, forvet... Takımda kalırsa Diagne’nin işlerin çözümüne geçen sezondan daha çok yardım edeceği beklentisindeyim. Ancak onun da en az iki mevki oyuncusuyla yedeklenmesi şart. Kadroda kalacağını varsaydığım Belhanda/Feghouli ikilisi ise Galatasaray’da hem oyunu süsleyip hem sonuca doğrudan etki edecektir. Yenilerden Babel daha fazla, Adem Büyük daha az katkı sağlar. Keza gerginlik potansiyeli yüksek Adem Büyük’ün eski oyunculardan Engin Baytar benzeri efekt yapma ihtimali de düşük değil! Emre Mor’dan beklenen etkinin ise sınırlı olacağını düşünüyorum.

Her halükarda Galatasaray gerek Fatih Terim’in varlığı, gerekse oturmuş takımının ligdeki diğer takımlara göre problem çözme üstünlüğü nedeniyle yarışa avantajlı başlayacaktır. Ülkenin en çok şampiyon olmuş takımı kartviziti de bir başka olumlu etki. Kuşkusuz ki, öngörülemez tuhaflıklar olmazsa!

YORUM YAZ