MENÜ

Eksikleri zaman

Abone Ol Google News

Bütün yeniler doğası gereği sıkıntılıdır ve en çok ihtiyaç duydukları şey, zamandır. Bu takım da öyle. Genç, hevesli, arzulu ancak yeni olduğu için de ürkek, çekingen ve tedirgin. Ülkenin görevi ise evlatlarını biraz daha cüretkar olmaya yüreklendirmek olmalı. Dün sahada derli toplu oynayan, kendilerine verilen plana sadık, arayan, üretmeye çalışan bir oyuncu topluluğu izledim kendi adıma. Bosna Hersek takımı güçlü hücumlar organize edemediyse bunu takım savunmasının gücüne bağlamak gerek. Düşünün ki o takımda Dzeko, Visca, Pjanic gibi seviye üstü oyuncular varken tüm ilk yarı boyunca bunu yapmayı becerdi bizimkiler. Elbette öne oyunda bitiricilik gibi kronik sorunlarımız var ve bu sadece milli takımın değil genel olarak ülke futbolunun sorunu. Ancak oyunun geneli düşünüldüğünde rakibi kendi ceza sahasına büzüştürdüğümüz ikinci yarıda gol için gereken farklı şablonları çalışma ihtiyacı da ortada. Bir de vuruş kalitesi. Ne yazık ki bir önceki kuşağın beceri seviyesine -diyelim ki Burak Yılmaz- erken yaşta ulaşacak ön oyuncumuz, Cenk dışında şimdilik kaydıyla yok gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Birçok sorunumuzu ithalatla çözmeye çalıştığımız gibi ligimizin gol sorununu da ithalata havale edince ister istemez sıkıntı çıkıyor. Bu işe kafa yormak gerekmiyor mu?

Maçın starı

Cengiz Ünder... Oyunu her iki kanatta da oynarken seyir ve heyecan seviyesini yükselten hamleleri nedeniyle.

Maçın olayı

Gerek orta sahada gerek önde fark yaratacak oyuncu sayısının sınırlılığı açık seçik gözleniyor. Oğuzhan’ın da Hakan, Cengiz seviyesine ulaşması ön taraftaki tutukluğu giderir diye düşünüyorum.

Kısa mesaj

Mircea Lucescu’nun takımı iyi yolda görünüyor. Bu tutkulu takımı yükseltmek için eleştirirken bile doğru cümleleri bulmaya gayret etmek daha iyi takım olma süresini kısaltacaktır.

YORUM YAZ