MENÜ

Düşündürücü bir sonuç

Abone Ol Google News

Ligin en üstüyle dibi (Trabzon – Yeni Malatya), en eskisiyle yenisi (Galatasaray – Giresun) fark etmiyor, herkes benzer oynuyor. Fark, sonucu getiren golde; Trabzon buluyor Giresun buluyor, rakipleri bulamıyor! Dün akşam maçın Galatasaray açısından böyle tecelli etmesi el kadar Işık Kaan Arslan'ın maç başı yaşadığı sıkıntıyla açıklanamaz sanıyorum. Ceza sahası önü ve içine kümeleneceği bilinen Giresun'a karşı topu ayağında tutma konusunda sıkıntı yaşamadı Galatasaray.

Haberin Devamı

Tüm verilerde öndeydi ancak sorun kapalı rakibi savuracak pas, dolayısıyla oyun hızındaydı. "Düşüne taşına oynayınca" oyuna tempo koyma, seri paslarla rakibi şaşırtma konusunda o kadar mahir olamadılar ve işleri "şut"a kaldı! Attılar da (22 şut). Ancak yedisi kaleyi bulsa da golü yapacak olanı atamadılar. Keza kornerlerde de benzer sıkıntı. Oysa rakibin hızlı çıkış planını bozacak kadar faul de yaptılar (18 faul). Pozisyon bulmadılar mı, buldular ve çok önemli fırsatları kaçırdılar ama bilinir, fırsatın en önemli özelliği "kaçabilir oluşu"dur!

Haberin Devamı

Arda bir plan mıydı?

Giresun ise mali açıdan harcama, oyuncu kalibresi, lig tecrübesi gibi parametreler düşünüldüğünde gayet anlaşılır oynadı. Onlar ritmi düşürürken Galatasaray çoğunlukla onlara ayak uydurdu. Maç boyu 34 orta yapmak zorunda kalmış Galatasaray. Oysa aşırı orta da tıpkı aşırı şut gibi futbolun çaresiz yanlarını gösterir. Oyunu akışkan hale getirmenin yolları inşa edilemeyince bu iki seçeneğe başvurulur çoğunlukla ve bunlar da kaleci ile başta stoperler olmak üzere savunmacıları "kahraman" yapar!

Neticede Giresun, erken bulduğu gole karşı rakibine fırsat tanısa da biraz Galatasaray’ın yapamadığı ama daha fazla da kendi yaptıklarıyla maçı kazanmayı bildi. Benim açımdan en tuhaf olan ise 62'de oyuna dahil edilen - ki bu "kurtarıcı dakikası" sayılır bizde – Arda Turan oldu. Bu bir plan mıydı yoksa çaresiz bir hamle mi, anlayamadım. Nereden bakarsak bakalım iki takım arasındaki fark düşünüldüğünde bu, eksikleri olsa da Galatasaray açısından hayli düşündürücü bir sonuç. Acaba sorun nerede? Sadece önde golü yapamayan oyuncularda mı? Yoksa…

YORUM YAZ