MENÜ

Dönüş maçı olmamalıydı!

Abone Ol Google News

İlk altı dakikada maçı elinden kaçıran bir takım için İbn-i Haldun’un ‘Coğrafya kaderdir’ sözü geçerli olmasa gerek! Çünkü o zaman bilgi, yöntem ve futbol için konuşursak, bu ikilinin ışığındaki antrenman anlamını yitirir. Eğer coğrafya kaderse bu daha çok bizimle ilgili olmalı. Onca yıldır başarıyı satın alma üzerine kurulu bir düzen içinde çırpınan bir coğrafyanın kaybetmeye mahkum olduğunu tespit etmek için Haldun’a kadar geri gitmeye gerek yok sanırım!.. İlk devreyi şaşkın geçiren Beşiktaş kazanacak planı ikinci devreye bırakmış olmalı! İkinci devre önce oyun üstünlüğünü aldı ardından 66. dakikada skoru dengeye getirmeyi bildi. Bu arada birkaç pozisyon verdiyse de maçı kazanma seviyesine getirmeyi becerdi Beşiktaş. Ve Lens’in farkı yaratan incelikli iki işi sayesinde bu zorlu coğrafyada zora soktuğu maçı kazanmayı da bildi. Evet, bir dönüş maçı oldu ama yine de bu kadar zor olmamalıydı...

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Ülkemizde yerli ya da yabancı, bir golcü sorunu olduğu açık. Bu maç özelinde sorarsak Cyle Larin’in durumu sadece kendisiyle mi ilgili yoksa genel olarak takımın durumuyla mı doğru orantılı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Öncelikle nemli geceyi kurutan ve ısıtan Lens elbette! Ve tabii ki Beşiktaş adına neresinden bakarsak bakalım; Adem Ljajic. Her hücumun bir yerinde mutlaka bir dokunuşu vardı.

Maçın olayı

Soğuğa ve dinmeyen yağmura uyum gösteren ve maçı özellikle ikinci yarı elinden tutan Beşiktaş’ın direnci ve iradesi. Bu direnç gelecek iyi haber ancak sürdürülebilmek koşuluyla...

Kısa mesaj

Evet futbolda istek, arzu yani bildik tabirle motivasyon önemlidir ancak bir maçı zora sokmadan elde tutmak daha önemlidir.

YORUM YAZ