MENÜ

Demek her şey yolunda ki!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülke, seçim sonuçlarının getirdiği alt üst oluşun ardından ‘yenilenme projeleri’ni tartışmaya hazırlanırken, ‘yenilenmesini beklediğimiz’ alanlardan futbolda yaprak kıpırdamıyor.

Gördük ki, Süper Lig kulüp yöneticilerinin önemli bölümü mevcut başkan Yıldırım Demirören’e destek açıklamış. Sezon boyunca gerek birbirlerine gerekse federasyon işleyişine en sert ve çoğunlukla problemli bir üslupla ‘reaksiyon gösterir gibi yapan yöneticiler’ bir kez daha aynı cephede!.. Sadece komik...

Öte yanda ‘taraftar kimliği’ ile futbol konuşuyor gibi yapan geniş yığınlar ise yöneticilerin hazırladığı düşünsel bataklıkta “Bizim takımın hakkı yendi” çocuksuluğuyla meşgul!..

SORULAR SORULAR


Düşünün, o dillerden düşürülmeyen ‘futbolun marka değeri’ yerlerde sürünürken...

Lig ortalaması 7800 (yazı ile yedi bin sekiz yüz) izleyiciye düşmüşken...

Bazı cin fikirliler adını ‘Süleyman Seba Sezonu’ olarak belirleyip ‘itibar kamuflajı’ yaptıklarını düşünürken...

Futbolun başındaki isim Yıldırım Demirören ülkenin statlarında maç izleyemiyorken...

Kulüplerini borç batağına sürükleyen yöneticiler tarafından yeniden ‘başkan’ olarak belirleniyorsa bu duruma tuhaf mı demeli yoksa acıklı mı?..

Yani bu ülke bu kadar çaresiz mi?...

Onca yapısal soruna, problemli duruma neden olanlar aynı işleri aynı biçimde sürdürmeye devam mı etsin?...

Bu koca ülkede futbolu çok daha iyi yönetebilecek donanımda insanların olmadığını mı düşünüyoruz? Eğer böyle düşünüyorsak geriye konuşacak bir şey kalıyor mu?..

Öyle bir noktaya geldik ki, herhangi bir sorunun sahibi olmadığı gibi hiç kimse hiçbir olumsuzluktan sorumlu da olmuyor!..

GÖRÜNEN KÖY!

Yapısal sorunları geçiyorum görünen sorunları bile merak edip tartışan yok. Örneğin, Futbol Direktörü Fatih Terim’in tüm iddialı açıklamalarına rağmen milli takım hem uluslararası sıralamalarda gerilere düşmüş hem de yakın hedef Avrupa Şampiyonası’ndan bunca uzaklaşmışken... Terim’in yardımcısı Vedat İnceefe’nin başında bulunduğu geleceğin elit futbolcularının toplandığı U19 Milli Takımı
aralarından Gürcistan’ın da bulunduğu grupta 13 gol yiyerek (sadece 2 gol atabildi) sıfır puan almışken... UEFA Pro lisans kurslarına ‘eğitim yeterliliği’ olmayanlar katılıp ‘teknik direktör’ oluyorken ve daha
nice sorun göz önündeyken...

Yani ‘her şey hızla bozulurken hiçbir şey olmuyorsa...’ Sadece takımları lehine şikayetçi olan taraftarlar bu çarkı döndürenlerin arkasında ısrarla saf tutuyorsa... En büyük marifet ‘muhalefete muhalefet etmek’ olarak bellenmişse... Bu devran kimler tarafından nasıl değiştirilecek ve bu oyun nasıl geliştirilecek?..

Bir düşünelim bakalım!..

YORUM YAZ