MENÜ

Çekingen futbol; vasat oyun

Abone Ol Google News

Soğuğu anlayabiliriz ancak soğuğu aşmanın bildik yollarından biri de ‘’hareket ve tempo’’ dur. Ancak Malatya tüm saha içi varlığıyla kendi ceza sahası önüne yığılınca ilk devre boyunca maçın izlenme seviyesi hep ‘’soğuk’’ kaldı. Beşiktaş, maçı kazanmak istediğini belli ediyordu ancak birkaç kırık dökük pozisyonun dışında akın sürekliği sağlayamadı. İçeri sızmanın yollarını da bulamayınca ilk devre boyunca ağırlıklı olarak ortaların getireceği karambollere bel bağladı. Devre, eskilerin deyimiyle ‘’sıkıcı bir orta saha mücadelesi’’ olarak devam ederken belki sadece Mustafa Eskihellaç’ın direkten dönen topu izleyenlere ‘’Burada birileri futbol oynuyor’’u hatırlattı.

Haberin Devamı

Ülke normallerine dönüldü!

Tuhaf olan şuydu; son dönemde ‘’öz kaynak’’ anlatısını en çok kullananlardan Beşiktaş’ın biraz puan kazanıp üstlere tırmanınca yaş ortalamasında süratle ‘’ülke normalleri’’ne dönmüş olması. Hal böyle olunca takım, ‘’enerji’’den yana da düşük göründü! Oysa yeni döneme ilerici bir tarz ve dille girmişlerdi. Bu ülkenin savunmayı değil ‘’güvenliği öne alan’’ oyunlarının sonuçlarını hepimiz yaşıyoruz. Gençlerin bilgiyle donatılmış yaratıcı enerjileri tam da bu tarzın panzehridir. Beşiktaş dahil ülkenin ihtiyacı bunadır. Bu rotadan sapmamak idealdir. Nihayet 59. dakikada paslarla ceza yayı üzerine gelip Atiba’nın Batshuayi’yi pozisyona sokmasıyla ‘’maç başladı’’.

Haberin Devamı

İki takıma da yaramadı

Bir dakika sonra da Batshuayi’nin ön alan baskısının getirdiği taç atışının ardından golü buldular. Ardından ligin dibindeki Malatya oyunu en azından savunma anlamında dengeledi ve 82’de penaltıyı da aldı. Ancak nedense, VAR’ı bile bile bazı futbolcular bu pozisyonlarda kart görebiliyor! Bu da başka bir tuhaflık! Devamında gol aramaya çıkan Beşiktaş, arka alanı boş bırakınca Malatya aramadıklarını dahi bulmaya başladı ancak sonuç çıkmadı. Neticede bu beraberlik iki takıma da yaramazken ‘’çekingen ve kontrollü’’ Beşiktaş, lig başındaki ‘’vasat oyun’’larına bir yenisini eklemiş oldu.

YORUM YAZ