MENÜ

Çekilsem sahillere hayaller kursam

Abone Ol Google News

Geçen sezon sınırlı harcama ve düşük yaş ortalamasıyla neler yapılabileceğini ‘ülkenin gözüne sokan’ Trabzonspor, aynı ve doğru çizgiyi koruyacak gibi görünüyor. Burada da mali zorunluluklar ön planda ancak ne gam! Doğru olan bu ve gerekçe şimdilik önemsiz. Bir korkudur gidiyor! “Trabzon, geçen sezon ki başarıyı yakalayabilir mi?” Ne yaptı ki geçen sezon? Ligi dördüncü bitirdi. Ama oynadı hem de çoğundan daha gösterişli. Altı ya da yedinci bitirse yapmayı becerdikleri şey önemini yitirecek miydi? Ya da tersten soralım; onca harcama yapıp ligi altıncı bitiren Fenerbahçe mi daha öğretici ve ilham vericiydi yoksa Trabzon mu?

Haberin Devamı

Gençlik korkusu olmamalı

Bir ‘gençlik korkusu’dur da gidiyor. Takım gençleşince başarı ihtimali düşermiş! Doğru da olabilir ama sorun belki de ‘öğretmen’lerde olabilir mi? Ya da bir başka soru, Başakşehir yaş ortalaması en yüksek takımlardan biriydi. Üstelik onca ‘kırpık yıldız’a rağmen. Kaç kupaları var o başarılı yıllarda ya da Avrupa’da hangi eşikleri geçebildiler?

En şanslısı Trabzon

Haberin Devamı

Ülkede oyunun maliyetini düşürmenin kısa vadedeki tek yolu genç oyunculardır. Bu da ancak Mustafa Engin Filizkan’ın yerinde tespitiyle “Yetenek seçiminden değil yetenek tanımlamaktan geçer.” Bu konu uzun başka zaman ayrıntılandırırız ama bu konudaki en şanslı Süper Lig takımı Trabzonspor gibi görünüyor. Yollarından dönemezler ve dönmemeliler. Çalışarak öğrenmek, öğrenerek gelişmek... Formül bu kadar basit.

Yapılacak şey çok

“Kadro yapılanması doğru mu?”, “Genç oyuncu operasyonu abartıldı mı?”, “Geçen sezon performansının üstüne çıkılabilir mi?” gibi ucu açık, sonucu kestirilemez sorulara yanıt aramak yerine var güçle çalışılmalı. Başlarında konuya hakim ve iradesi güçlü bir başkan var. Üslubunu biraz törpüleyip Karadeniz’in özgün mizahı yakalarsa... Yerel basın keza, kaybedilen maçları ‘kentin onuru’yla özdeşleştirmek yerine oyun içinde kalarak açıklamaya çalışırsa... Tribün, semtine, akrabasına sahip çıkarcasına takımına koşulsuz sahip çıkarsa... Takım ve teknik ekip varolanın üzerine çıkmak için var gücüyle didinirse... Yapabilecekleri sadece onlara yaramayacak ülkeye de ilham verip, öğretecektir.

Kararı siz verin

Yapılacaklar zor ama Alanson şarkısını da hatırlayalım...

“Zor olsa da galiba dönüyorum sana” diyordu ya, aynen öyle...

Yapılması gerekenler zor ama şart...

Ve durmaksızın devam; “Ah bu ben kendimi nerelerde bulsam? Çekilsem sahillere hayaller kursam...”

O çekilecek sahil neresi ve kurulacak hayaller hangisi mi?..

Varın siz bulun...

YORUM YAZ