MENÜ

Avantaj Beşiktaş'ta

Abone Ol Google News

İşi zor takımların başında geliyor Beşiktaş. “Geçmişin günahı” diye işin içinden çıkılmaya çalışılıyor ama geçmişteki denetimsizliğin, vurdumduymazlığın yükünü omuzlamak zorunda kalıyorlar bugün. O günlerde borcu, harcı düşünmeyip anın hazzını yaşama arzusu eskilerin deyimiyle, “fitil fitil burundan gelecek” günleri getirdi beraberinde. Tişört satarak kurtulamayacak kadar derin bir kriz söz konusu. Ödenmesi mümkün olmayan paralar yüzünden tası tarağı toplayan yabancı oyuncular, “Alacağımı nasılsa alırım” diyerek ülkesine dönüyor. Düşünün, ya o her daim burun kıvrılan “yerli oyuncular” da FIFA’ya gitme hakkına sahip olsalar, ne olurdu kulübün/kulüplerin hali?

Haberin Devamı

Olgun oyuncular mı günü kurtaracak

Menajerlere teslim olmuş görüntüsünde bir kulüp Beşiktaş. Yönetim o ünlü Gencebay parçası, “Alan aldı giden gitti ah ile / Ölen öldü kalan kaldı vah ile”yi mi söyleyecek yoksa geçmişle hesaplaşmanın hukuki yollarını mı bulacak, bilinmez! Haberler hala “transfer sihirbazlığı” merkezinden yürüyor, yürütülüyor. Bir iki yıl içinde Milli takım ya da Avrupa yolcusu oyunculardan kurulu bir takım mı tasarlanıyor yoksa eski olgun oyuncularla günü mü kurtaracaklar, o da belirsiz...

Haberin Devamı

Burak seçeneği hazır

Trabzonspor’un durumuna bağlı olarak Şampiyonlar Ligi hedefinin söz konusu olduğu kritik bir maçın eşiğinde savunmanın önemli ismi stoper çekip gitti. Menajeri ile başı dertte olunan diğer stoper Vida, Roco ile bölgeyi onarır gibi duruyor. Ön tarafta Ljajic ile Umut Nayir yok ama Burak seçeneği hazır durumda.

Sonucu Fener belirler

Yine de maçın sonucunu belirleyecek olan Beşiktaş’tan çok Fenerbahçe olacak kanısındayım. Haberlere yansıyan Emre/Dirar münakaşasının Fenerbahçe üzerindeki olumsuz etkisi daha yoğun olacaktır. Çünkü ülkemiz; teknik, taktik, antrenmandan çok motivasyon ve “ruh halleri”yle iş görmeye alışmış yapıda. Bu minvalde Fenerbahçe’nin halletmek zorunda olduklarıyla, ki kronik stoper sorunu olan bir takım, Beşiktaş’ın onaracaklarının kıyası Beşiktaş’ı önde gösteriyor. Yine de bir klişeye sığınayım; “derbilerin sonucu belirsizdir”.

YORUM YAZ