MENÜ

Asıl şimdi başlıyor

Abone Ol Google News

Topun İtalya’da olduğu ilk devre boyunca ceza alanı içine sıkışık bir oyun oynadıysak da penaltı riskleri dışında rakibe ‘’Gol olurdu’’ dedirtecek türden fazlaca pozisyon bırakmadık. Elbette bazı İnsigne ya da İmmobile pozisyonları gol de olabilirdi ama etkileri hep düşük kaldı. Bizim için sorun hücum organize edemeyişimizdi daha çok. Burak’ın ofsayta düşme problemleri nedeniyle bazı ataklar olgunlaşamazken Hakan ile Yusuf’u devreye sokacak orta saha organizasyonları bir türlü mümkün olamadı. Ofansif tehditler oluşmayınca da ev sahibi güvenle hücum etmeyi sürdürdü.

Haberin Devamı

İyice gerildik

Ozan/Okay orta saha savunması İtalya temposuna karşı koyamıyordu ve bu durumda yük iyice savunma göbeğine bindi. Ve ikinci devrenin hemen başında pozisyon hataları zincirine Merih’in de pozisyon hatası eklenince rakip takım golü buldu. Onlar rahatladı ama zaten çok şey yapamayan biz iyice gerildik!.. O golün anlattığı futbolda rakibi hataya en çok da ‘’tempo’’nun sürüklediğiydi. Uğurcan’ın oyun başlangıç pasını kapan İtalyan futbolcuların otomatiğe bağlı paslarla Insigne’ye golü attırmaları da aynı şeyi anlatıyordu.

Haberin Devamı

Tehdit oluşturmadık

Savunmayı kuramadık çünkü düşük tempoyla oynadığımızdan hücumda tehdit oluşturamadık. Sonuçta iyi başlamadık ama maç önündeki anlatıdan da anlaşılıyordu ki çok az insan tersi sonucu bekliyordu! O zaman şöyle diyelim; şampiyona bizim için şimdi başlıyor… Peki, savunmaya dokunamayacağımız için öncelikle ne yapacağız? İlk elden forvet kurgusunu değiştirip ön tarafa çözüm üretmek gerekiyor. Ve bunu yapacak yeterince genç de var kadromuzda…

YORUM YAZ