MENÜ

Artık işler daha kolay

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın başında çıktığı ilk maçtaki saha içi hamleleri ciddi eleştirilere konu olan Igor Tudor savunma hattını kalesinden 30 metre uzağa kurdurdu. Böylece hem Beşiktaş’ın oyun merkezi olarak kullanabileceği bölge olabildiğince kalabalık tutuldu hem de yüksek toplarda sıkıntı yaşayan stoperlerdeki risk minimuma indirildi. Duruma göre Yasin savunmaya girip arkayı beşledikçe de oyun ilk yarım saatte Beşiktaş’ın orta sahada top çevirdiği - ya da buna zorlandığı- bir hale büründü. 30’a doğru Galatasaray öne çıktı ve bu kez de Beşiktaş benzer savunma düzenine geçti. Fark, Galatasaray’ın iki gol pozisyonu üretmiş olmasıydı. Beşiktaş sıkışık oyunu enine açmaya çalıştıkça merkezde sayısal olarak azaldıkları için işlevsel pas üretemi düştü ve o iş bitirici ‘tempo’larına çıkamaları mümkün olmadı. Bunların hepsi Tudor’un savunma doğrularıydı.

Sınırlı bir ilk devre

Öyleki, bu doğrular nedeniyle Beşiktaş en öndeki Cenk ile arkasındaki Talisca’yı kaybetti. ’Ezcümle, mücadele yüksekliğine mukabil pozisyonu sınırlı bir ilk devre izledik. Ancak ikinci devrenin başında gelen golle maçın senaryosu tümden değişti. Futbolda golden sonra hiçbir şey ondan önce olduğu gibi işlemez. Bu, atan için de yiyen için de böyledir. Talisca’nın devre başında gelen golüyle oyun Beşiktaş açısından ‘daha rahat oynanır’ hale geldi. Galatasaray’ın gol kaygısı onlara sahada istedikleri alanları yaratma fırsatı verdi ve kaptıkları toplarla tehlike sinyalleri gelmeye başladı. Talisca / Tolgay değişikliği ile de kullanamadıkları orta sahaya da talip oldular.

Tempoyu ayarladılar

Bu, aynı zamanda Talisca’nın sürpriz şutlarından vazgeçmek anlamına gelse de özellikle 80’den sonra topu gezdirerek hem eğlenip hem tempoyu istediği gibi ayarlamayı başardılar. Beşiktaş, sezonun en iyi maçını oynamadı kuşkusuz ancak özellikle golden sonra skoru koruma konusunda belki de en olgun maçıydı oynadığı. Bu skorla ligin üst tarafı Beşiktaş ve Başakşehir’e kalmış gibi görünüyor. İki takımın oynama biçimi, kadro derinliği, arzusu ve coşkusu düşünüldüğünde Beşiktaş şampiyonluk yolunda çok önemli bir mesafe almış oldu.

YORUM YAZ