MENÜ

Alışılmış bir kere

Abone Ol Google News

Burak Yılmaz indirim yapacağını açıklıyor, geçmiş yanlışların yükü bugün garabete dönüşüyor. Yöneticiler de, FIFA'dan futbolcu hak edişleri için 'indirim ve yapılandırma' haberlerini bekliyor. Ancak bir yandan da transfer çalışmaları sürüyor. N’Sakala iddiaları var. Kongolu oyuncu haberlere göre Beşiktaş'tan yılda tahmini 800 bin Euro kazanacak! Eğer 'belirsiz' bir oyuncuya bu parayı verecekseniz, oyunculardan nasıl indirim isteyeceksiniz? Taşlanmış alışkanlıklardan vazgeçilmiyor!

Haberin Devamı

Koronavirüs futbol sisteminin tümyaldızlarını döktü. Ülkemizdeki durumgün gibi ortadaydı ancak vaziyet Avrupa için de netleşmeye başladı! Sponsorlar çekildi ve 'top patladı'! O 'büyük takım' havalanmalarının, 'yıldız oyuncu' afra tafrasının içinin ne denli boş olduğu ortaya çıktı. Yine de eski alışkanlıkları sürdürme inadından ne yönetici ne futbolcu ne de menacer vazgeçiyor!

Burak'ı arayacaklardır

Örneğin... Haber uçuyor kulüpten, "Burak Yılmaz, 17 milyondan aşağı inmem dedi." Sonra Burak Yılmaz alıyor sözü; "Böyle bir şey söylemediğim gibi konuyla ilgili beni yönetimden tek kişi aramadı." Öğreniyorum ki, gerçekten de Burak Yılmaz'ı arayan olmamış yönetimden. Arayacaklardır!.. Beri yandan Burak Yılmaz, üzerine düşeni fazlasıyla yapacağını belirten bir açıklama yapıyor. Yani, geçmiş yanlışların yükü bugün garabete dönüşmüş olarak giriyor hayatımıza. Kimin ne dediği ne planladığı belli değil.

Haberin Devamı

Kulüp lehine çevrilsin diye...

Tahmin ediyorum ki, Beşiktaş yönetimi oyunculardan yüzde 50 hatta bazı oyunculardan daha fazla indirim talep edecek. Bu oran Burak Yılmaz'a uygun mu bilemiyorum? Yani 2.5 milyon Euro'dan 1.25 hatta 1 milyon Euro seviyelerine inmeyi kabul edecek mi? Ve yine duyuyorum ki, yöneticilerin gözü kulağı FIFA ve federasyonlardan gelecek 'fesih hakkı' haberlerinde. Sanıyorum, belirli oranların üzerindeki futbolcu hak edişleri için 'indirim ve yapılandırma' gayretleri yürütülüyor. Yani bazı özel futbolcular lehine işleyen sistem şimdilerde kulüp yönüne çevirilsin diye bekliyorlar. Haliyle Beşiktaş - Burak Yılmaz ilişkisi ülke futbolunun gelecekteki işleyişine dair model üretmeye elverişli duruyor. Bakalım nasıl tecelli edecek!..

Eski birşarkı; N’Sakala!..

Gelelim diğer konuya... Beşiktaş'ın yeni transferi diye haberleştirilen 'N’Sakala sorunu'na!.. 'N’Sakala sorunu' diyorum çünkü haberler geçmiş alışkanlıkların ne denli taşlaşmış olduğunu ortaya koyuyor. 30 yaşındaki Kongolu oyuncu 10 yılda sadece 420 bin Euro bonservis üretebilmiş! O da yolculuğuna başladığı Fransa'nın Troyes takımından Anderlecht'e yaptığı ilk transferinde. Alanya performansının ardından haberlere göre Beşiktaş'tan yılda tahmini 800 bin Euro kazanacak! Peki, bu oyuncunun 20-24 yaş aralığında yılda 200-300 bin Euro’ya oynayacak muadili yok mudur bir yerlerde? Eğer N’Sakala gibi 'belirsiz' bir oyuncuya 800 bin Euro verecekseniz Burak Yılmaz benzeri oyunculardan nasıl indirimi steyeceksiniz?

Rıdvan Yılmaz oynasın

N’Sakala için 'belirsiz' diyorum çünkü bunu bana Sivas'tan benzer anlayışla alınan Douglas'ın performansı söyletiyor. Douglas'ı da düşününce, formanın yıllık 50-100 bin Euro karşılığı Türk Lirasına oynatılabilecek Rıdvan Yılmaz'a ait olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Kartal Kayra Yılmaz, kaleci Doğukan Özkan gibi kulübe kaynak olabilecek oyunculara yönelmek model olmalı. Ancak bu oyuncuları yükseltebilecek teknik ekip de gerekli. Yoksa 'hazıra konmacı' yöntemlerle sadece eski tekrar edilir ki, bugün tamda o eskinin sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyoruz...

Haberin Devamı
YORUM YAZ