MENÜ

Dipten başlayan tırmanış…

Abone Ol Google News

Elemelere son dakika golüyle kaybettiğimiz İrlanda karşılaşmasıyla başlamıştık. Erencan’ın bireysel çabasıyla aldırdığı penaltı, Cihan’ın oyuna girdikten sonraki aksiyonu, ilk maçtan akılda kalan enstantanelerdi. Mücadelenin ikinci yarısında rakibin daha dominant oynadığı bir 45 dakika izlesek de 90+6’da yediğimiz golün yıkımı, şüphesiz daha sarsıcı olmuştu başlangıç için. Kocaeli’deki ikinci maçtaysa İtalya ile kafa kafaya bir mücadele verdik fakat bu defa da karar problemleri ve anlık konsantrasyon kayıpları dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Her iki maçtan da çıkarılabilecek en pozitif sonuç, Kenan Yıldız’ın A Milli Takım’da Hırvatistan karşısında şans bulacak düzeye gelmesi ve Doğan Alemdar’ın da kadroya dahil edilmesi oldu. Aral Şimşir, Can Uzun ve Cihan Çanak gibi potansiyellerin de çok kısa süre içerisinde A Takım düzeyinde vitrine çıkmaları muhtemel. Sonuçlardan bağımsız, Levent Sürme yönetiminde daha rekabetçi ve gelişim odaklı bir Ümit Milli Takım izleyecek olmamız fazlasıyla umut veriyor.

Bazı mağlubiyetler son derece motive edicidir. Dibe vurduğunuzda, yükselmekten başka yolunuz kalmaz zira. San Marino karşılaşması da elbette beklendiği gibi sonuçlandı. Kara bulutları dağıtan ve gençlerimize tekrardan kazanma özgüvenini aşılayan bu 3 puan, fitili ateşleyen taze bir başlangıç için oldukça kıymetliydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ