MENÜ

Stres tüneli!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol aklını sahaya yansıtamayan Sarı-Kırmızılılar, durduk yerde daha zor günlere ve daha stresli maçlara gidiyorlar. Aslında böyle olacağı da belliydi. Önlemi de maçtan önce alınmalıydı. 4 gün önce oynadığı Trabzonspor ile aynı kadro, aynı taktik anlayışla bir kez daha galibiyet umdular. Ama unuttukları, bu stres tünelinin dışında yapmaları gereken futbol oynamalarıydı. Oynamadılar, oynayamadılar. Trabzon’un set oyununu, ayağa paslarla çabuk ve doğru pas tercihleriyle yön değiştirerek bozmalıydılar; ama bir türlü topa sahip olamadılar, oyunu kuramadılar. Bunda Trabzon’un akıllı ilk hamleleriyle öncelikli rakibi döndürmeden basma anlayışı etkili oldu. Bir de hakem Özkalfa bu taktik faullerle tatlı-sert oyun kesmeye müsaade edince Cim Bom alışık olduğu pas trafiğini yakalayamadı.

Mücadele etmezsen, tempo koymazsan böyle bir seride rakiplerini alt edemezsin. Koskoca bir ilk yarı; bir cılız Necati kafası, Emre frikiği ve Engin şutu dışında pozisyonsuz geçti. Trabzon kısa topla çıkmaya çalışan rakibini, sahayı doğru kullanarak sıkıştırdı. Uzun topa mecbur bıraktı. Onda da çıkana kadar Mustafa Yumlu ve Giray, Elmander ve Necati’yi etkisizleştirdiler. Araya atılacak toplarla, öndeki çabuk adamlarıyla defans arkası koşu yaparak Galatasaray’ı sıkıştırmak isteyen Trabzon, zaman zaman bunları yapabildi. Oyunun son bölümünde Fatih hocanın yaptığı değişiklikler ileri uçtakilerin skora etki edeceği umuduyla idi. Oysaki Galatasaray’ın sorunu, ileri uçtakileri gol pozisyonuna sokamamaktı!!

Son söz: Zekeriya abi, ne futbolseverlere ne de Tolga’ya eziyet etmeyin, ona maç vermeyin. Başka bir statta bambaşka olaylarla karşılaşırsınız. İyi insan olabilir, ama kötü hakem.

YORUM YAZ