MENÜ

GDO

Abone Ol Google News

Almanya’daki maçın ardından yazımızın sonunda ‘İpler Beşiktaş’ın elinde. Artık rakipleri İnönü’ye gelecek. Beşiktaş kendi göbeğini kendi kesecek’ demiştik. Yanılmadık. Beşiktaş kendi göbeğini değil ama Şampiyonlar Ligi’nde kendi yolunu kesti, kendi ipini kendi çekti... Avrupa yolu bundan sonra dikenli.

Haberin Devamı

Halk arasında bir deyiş vardır: “Kısmetsizin işi, muhallebi yerken kırılır dişi”. Herhalde bu Beşiktaş’ın dün geceki durumunu en doğru ifade eden söz olmalı. Holosko’daki kırık, Nihat’taki yırtık, Ernst’in bozulan bağırsağı, Rüştü’nün darbe sakatlığı, Toraman’ın ağrılı bacağı derken, bu kadar kısmetsizlik peşpeşe gelince, Şampiyonlar Ligi rüyası bitti erken...

Wolfsburg, Beşiktaş’tan üstün bir takım değil. Öyle ahım şahım işler de yapmıyor. Ama bizim takımlarla, Avrupa takımları arasındaki en önemli fark; onlar futbolun gereklerini daha doğru yapıyorlar. Biz ise içimizden geldiğince, coşkumuz bizi ittirdiği müddetçe bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu da her zaman tutmuyor, tıpkı dün geceki gibi.

Haberin Devamı

Düz oyunculardan kurulu kadrosuyla, birebirde adam eksiltemeyen, ortadaki iki adamıyla Beşiktaş elinden geldiğince ama gole dönük hedefi bulacak varyasyonlar yapamadan maçı rakibine ikram etti. İkinci yarı bilinçsizce baskısını, Almanlar bilinçli olarak savundular, sabrettiler, ‘nasıl olsa bu baskıda arkada pozisyonu buluruz’ dediler, iki ve üçü böylelikle buldular. Bazı şeylere hayret etmemek mümkün değil. Bobo-Tello Avrupa vitrinine çıkacaklarsa bu kadar sorumsuz mu oynamalılar? Uğur İnceman ve Serdar şans istiyorlarsa böyle mi kullanmalılar? İbrahim Kaş kendine güvenenleri düşünüyor mu acaba?..

Yazımızın başlığı son zamanların popüler konusu genetiği değiştirilmiş organizmalar... Dikkat edilmesi gereken de, iyi giden Beşiktaş’ın dün gecenin sonundaki görüntüsü, genetiğinin değişebileceği şeklinde. Aman dikkat... Sonunda ligden kopmak da var.

YORUM YAZ