Arama

Popüler aramalar

Beşiktaş, İnönü'de duvara çarptı

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Haftaları üst üste koyup, deponu da moralle doldurmuşsan, yüzünü de zirveye dikmişsen, ayağına kadar üstelik de evinde liderlik koltuğu şansı sana gelmişse, ne yaparsan yapacaksın, geceyi üç puanla tamamlayacaksın. Mazeret üretmek kolay. Diyarbakır’ın sertliğinden de yakınabilirsin ya da hakem Bülent Yıldırım’ın zamana karşı aşırı hoşgörüsünden de... Bütün bunlar ve yazmadıklarımız, Beşiktaş’ın geceyi beraberlikle noktalamasının nedenleri ve niçinleri olmamalı. Stattaki maç başı heyecan, hem tribünlerde hem de futbolcular da ciddi beklentilerin olduğunu, taraftarın takıma, futbolcunun da kendisine güveninin geldiğini gösteriyordu. Kadro seçimini de Mustafa Hoca, doğru yapmıştı.

Evdeki hesap, çarşıya uymadı
Kara Kartallar, Ernst ve Fink’in çalışkanlığı, Nobre’nin kabalık defans arasındaki çabuk ve tek vuruşlu gol becerisi ile Yusuf’un kurnazlığını kullanmayı düşünmüşlerdi. Ama evdeki hesap, İnönü’ye uymadı! Nihat ve Tello ters ayaklarla, kenarda oynadılar. Onlar içeri girerken, Nihat’ın arkasında İsmail, Tello’nun arkasından ise İbrahim Kaş, kenardaki boş alanı etkin kullanacaklardı. Bunu yapamadılar. Yaptıkları anlarda ise, kenardan taşıdıkları topları ceza sahasına ortaladıklarında oradaki Siyah-Beyazlı ayaklar Diyarbakırlılar içinde eridiler. Aynı görüntü orta sahada da oldu. Şener, Ayman, Barış, Abdullah hep ilk toplara bastılar. Sert müdahale ettiler. Yorulmaz dedidiğimiz Ernst’i de Fink’i de bayağı hırpaladılar. Nobre ve Nihat, göbekten içeri çok girince onların öndeki yerini Yusuf ve Tello doldurmalıydı. Onlar da bu görevi yapamadılar. Böyle anlarda inisiyatif alacak ve iş bitirecek ayaklar gerekiyor. Ne Yusuf ne Tabata bunları yapmadı. Duvarı aşamadı.

İstediklerini aldılar
Diyarbakır’da kendine göre doğrusuyla sahadaydı. Kısıtlı kadrosu, geçirdiği kötü günler, hafta içi futbolcuların protestosu, kentin sıkıntıları, onları sahada dengeli risk almadan oynamaya itmişti. Diyarbakır, Beşiktaş’ın moral ve fizik gücünü önce durdurarak sonra da bulursa golü atıp, bohçayı toplayarak 3 puanı cebine koyup gitmeyi düşünmüşlerdi. Günümüz futbolunda aslında bu kadar katı defans anlayışı yok. Ama burası Türkiye, bakılan şey de skor ve sonuç ise, Diyarbakır istediğini aldı diyebiliriz. Futbol adına ne yaptılar; Orası kocaman bir soru işareti.