MENÜ

Ağır yaralı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cim Bom, hem saha içinden hem saha dışından yaralındı dün Başkent’te. Sarı-Kırmızılı taraftarları turnike bozuk diye tribüne geç alındılar, maç sonunda da kafalarını yardılar. İşin kötüsü; böyle anlarda ne yapacağını bilmeyen güvenlik güçleriyle, nereden tahliye edileceğini daha önce belirlemeyen yöneticilerin sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin her stadında bolca bulunması.

Gelelim maça... ‘Az sonra, az sonra’ diye diye Galatasaray, başını taşa çarptı. Haftalardır bu takımın futbolunda düşüş yaşanırken, sakatları çoğalırken, bizim gördüğümüz kadarıyla hiçbir tedbir alınmadı. Oyun şekli, taktik anlayışı her maçta aynı olduğu için aklı başında, elinde biraz yeterli kadrosu olan her takım 90 dakika konsatrasyonunu sağlarsa, Cim Bom’u rahatlıkla çözebilir. Dün de öyle oldu. Eskişehir maçını birlikte izlediğim Hikmet hoca, daha o maçta Galatasaray’ı yenmek için kenar adamlarını çizgide etkisiz kılmak, orta sahada baskı koyup, hücumcularına yakın oynayıp, döndürmemeyi düşünmüştü... Düşündüklerini de uyguladı. Dörtlü defans, dört orta saha, önlerinde Ceyhun ile en uçta çabuk santrfor kullanarak Galatasaray’ı durdudu, defans açıklarını iyi kullandı. Önce Metin Akan’ı sonra Mehmet Çakır’ı 2 stoperin üstüne yollayıp, sonuca gitti. Galatasaray ise; 1,5 Ankaragücü hücumcusunu 4 adamla bekledi. Ayhan ve Sarp, Ankaragücü’nün baskısı karşısında yaratıcılıktan uzaktılar. Elano ve Baros, kağıt helva gibiler, dokunsan devriliyorlar... Baskı altında yok olup, gidiyorlar. Ve yıldız Arda’yı Cim Bom çok hovardaca kullanıyor. İlk 45 dakikada onu çabucak bitiriyor, enerjisini tüketiyor.

Sakata çoktu Galatasaray’ın... Kabul... Sahaya çıkanlar Ankaragücü’lü futbolculardan isim olarak daha mı eksikler?.. Üstlerindeki Galatasaray forması ile bunu düşünmeliler!.. Mazeretlerin arkasına saklanacak halleri yok. Bir çift sözümüz de Rijkaard’da; isminin büyüklüğü, geçen hafta Çalımbaya, bu hafta da Hikmet hocaya sökmedi. Anlaşılan o da formsuz. Ankaragücü önce durdurdu sonra yordu sonra da vurdu. Bugüne kadar oynadığı maçlarda yediğinin yarısını bir maçta, üstelik de toplam 7 dakikada kalesinde gören Cim Bom, Ankara’dan ağır yaralı ayrıldı.

YORUM YAZ