MENÜ

"Can Suyu"

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ne Bursaspor ne de Fenerbahçe'nin iştahı maçı izlemeye gelen taraftarları tatmin etmedi. Konuk ekip bir hafta önceki derbide başarıyla uyguladığı "rakibi bozma" oyununu Bursaspor karşısında da denemek isteyince sıkıcı bir futbol ortaya çıktı. Aslında Hollandalı teknik adamın Topal-Alper-Josep'li orta sahayla, tüm hücum planını Batalla üzerine kuran ev sahibi ekibi istediği gibi durdurma planının işe yarayacağı 3. dakikada anlaşıldı. Bu "Batalla'yı kilitleme" harekatını bekleyen Mutlu Topçu ise Arjantinli'nin kenarlara gelerek onun boşluğunda Stancu ve Del Valle'nin yer değiştirmeleriyle üretken olmayı planlamıştı. İşte Bursaspor için tutmayan plan bu oldu. Ne Stancu, ne de Del Valle bu hücum aksiyonu için yeterli değildi. Deniz Yılmaz yalnızlığı da eklenince yeşil beyazlılar ilk yarıyı pozisyonsuz kapattı. Biresyel kalite farkıyla başlayan Fenerbahçe atağı, penaltı golüyle noktalandığında dahi ciddi bir reaksiyon verilemedi. Bence asıl önemli olan bu hissizlik haliydi.

Maçın kırıma anı ise kesinlikle Joviç'in kırmızı kart ile oyundan atılmasıydı. Sahadaki 22 ve tribündeki 36 Bin kişi bu kırmızı kart sonrası maçı Fenerbahçe'nin kazanacağına nedense tuhaf bir şekilde "ikna" olmuş gibiydi.

Ne tribünler, ne de Bursasporlu futbolcular ikinci yarıda maçın çevrilebileceği inancını taşımıyorcasına son düdüğü beklemeye başlamıştı ki, sarı lacivertli ekibin Volkan ve Ozan hamlesi "herkesi" uykudan uyandırdı. Biraz kıpırdanınca da penaltı pozisyonu yaşandı ve tam ümidin kesildiği anlarda 1-1'lik skor yakalandı.

Bu bir puan Bursaspor için moralden öte, çok şey ifade etmeyecek kuşkusuz. Ancak kabul edelim ki 2010'un ardından bu sezon iki maçta Fenerbahçe'den alınan 4 puan taraftarı kesinlikle keyiflendirir. Ve tabi Mutlu Hoca ve ekibinin de bu "can suyu"na ihtiyaçları vardı. Net şekilde görüldü ki işleri hiç kolay olmayacak...

Maçta Bursaspor adına, Şamil ve Sercan'nın performansları ve gösterdikleri "kabullenmeme" tavrı diğerlerine de örnek olmalı. Özellikle bu iki futbolcuya yönelik "tahammül eşiği"ni yeniden gözden geçirmekte fayda var düşüncesindeyim. Zira Bursaspor ruhunu, aidiyet duygusu ile yakından tanıyan herkese bu sezon çok ihtiyaç var. Maalesef Bursasporun yenileri bu duyguyla yakın gelecekte tanışamayacak gibi...

YORUM YAZ