MENÜ

Eskişehirspor ‘yedi' bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Elinde Randall ve Yasin gibi oyunun iki tarafının da oynamayı beceren tekniği yüksek yeni transferler olmasına rağmen, savunma uzun toplarla Ermin Zec’i aradı. Bu düşünce belki doğru bir seçim olabilirdi, ama sakatlıktan yeni çıkan Zec, istenen çabukluğa henüz sahip olmadığı için topu önüne almasına rağmen son vuruşları yapmakta geç kaldı. Gençlerbirliği forvetinin çoğaldığı olgun ataklarda ise özellikle Hurşud’un ceza alanına gönderdiği yüksek topları almak, İvesa için çocuk oyuncağı gibiydi. İvesa, bence iyi bir antrenman maçı çıkardı.

Oyunun savunma tarafını beceren ama hücuma çıkamayan Gençlerbirliği, yapacakları azalınca rakibinin hücum silahlarını, dolayısıyla futbolu kilitlemeye çalıştı. İlk yarıda sonuç veren bu düşünce, ikinci yarının başında, ceza alanı içinde bir Eskişehirspor’lu oyuncunun göğsüne çarpıp Burhan’a yönelen topun gol olmasıyla iflas etti.

Eskişehirspor deplasmanda oynamasına rağmen baskılı olan taraftı. Bu kadar baskı ve yüksek topla oynama oranına rağmen Eskişehirspor’un maça çift santrforla başlaması daha doğru bir tercih olabilirdi. Puanlar aslanın ağzında olunca, Kırmızı-Siyahlılar bu riski alıp, Batuhan ile Ümit Karan’ı yan yana oynatamadı. Belki maç bir süre daha golsüz gitse, Eskişehirspor kenar yönetimi bu seçeneğe yönelebilirdi. Ancak ikinci yarıda golün erken gelmesi tek santrforlu yapıyı Batuhan-Ümit Karan değişikliği ile devam ettirdi.

Kontratak futboluna daha uygun isim olan Serkan Çalık’ı ikinci yarıda Hurşud’un yerine hücuma gönderen Gençlerbirliği, bu kez de kafa toplarına hakim pivot santrforu olmamasının sıkıntısını çekti.

Zec ve Serkan Eskişehirspor’un iri savunma oyuncuları arasında kayboldu. Eskişehirspor tecrübeli oyunculardan kurulu kadrosu ile tek golün getirdiği üstünlüğü 90 dakikanın sonuna kadar taşımasını bildi ve ikinci yarının ilk maçını 3 puanla kapattı. Es Es böylece son 7 maçından da puan çıkartarak önemli bir başarıya imza attı.

YORUM YAZ