MENÜ

Dede ve torun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Jedinak, Soner ve Cem Can’dan oluşan Gençlerbirliği orta sahası, Fenerbahçe’yi savunmasında değil, orta sahanın çok daha önünde karşıladı... Böylece Başkent temsilcisi, Fenerbahçe’nin topu oyuna rahat sokmasını önledi. Kanatları kullanan Burhan ve Mustafa’nın da çabaları eklenince Fenerbahçe kalabalık alanda istediği pas yüzdesine ulaşamadı ve top kayıpları da büyük oranda arttı. Kanatlardan yardım alamayan Emre-Deniz ikilisi orta sahayı taşıyamayınca, Alex ve Semih istedikleri toplarla bir türlü buluşamadı.

Kazandığı toplarda çoğu zaman Djite’yi duvar olarak kullanan Geçlerbirliği, bu oyuncunun kontrollü pasları ile orta sahasını ileriye taşıyıp hücuma da kalabalık çıktı. Fenerbahçe’yi abluka altına aldı, oyunun hakimi oldu. Bu cümleyi tersinden söylersek, bir hafta önce kardeş takımı Hacettepe’ye 7 gol atan rakibini sahadan silerek, adeta intikam aldı.
Fenerbahçe adına düşündürücü olan şu; bu takımın yetenekli ayakları nasıl olur da rakibin presini yenemez, baskıdan kurtulup, kafasını kaldıramaz ve gollük pozisyonları 90 dakika boyunca bir türlü hazırlayamaz.
Dede Aragones önce işlemeyen kanatlara, sonra orta sahanın ortasına müdahale etti ama 3 oyuncu değişikliği de kötü gidişi durdurmaya yetmedi. Trabzonspor’un 3 puan kaybettiği haftada, Gençlerbirliği, torun takımın intikamını tek gol ama altın değerindeki bir üç puanla aldı. Ankara temsilcisi ikinci yarıda kaçırdıklarını gole çevirebilse, Fenerbahçe’nin bir hafta önce edindiği 7 gol averajını bile ciddi anlamda bozabilirdi.

YORUM YAZ