MENÜ

Biz söylemiştik!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gazetemizde aylar önce yer alan özel haberde, Ankaragücü Kongresi’nde, genel kurulların olmazsa olmazı olan mali bütçenin görüşülmesi maddesinin, genel kurulun oyları ile gündemden çıkartıldığı, bu nedenle kongrenin aslında geçersiz olması gerektiği belirtiliyordu. Sadece FANATİK’in verdiği bu haberin üstünden aylar geçti. Ankaragücü Kulübü Genel Kurulu tartışmaları büyüdü ve mahkeme kapısına geldi. Kongrenin iptal edileceği olasılığı yükselince, Ankaragücü Yönetimi’nde yer alan isimler, kulübe 33.5 milyon TL borç verdiklerini belirterek temlik koydular. Yani Ankaragücü futbolcularından sonra, Ankaragücü Yönetimi de alacaklarını istemeye başladı. Yöneticilerin koyduğu temliğin bir başka anlamı da, “Kulübü alan bu borcu da üstlenir”di

..Ve bugün.
Mahkeme, kongrenin iptaline karar verdi. Ankaragücü ise bir bilinmeze doğru yelken açtı. Kulüp yönetimi öncelikli olarak kararın iptali için Yargıtay’a başvuracak. Paralarını alamayan futbolcuların serbest kalması için verilen süre ise 20 Aralık’ta doluyor. Yani futbolcular bu tarihte serbest kalacaklar. “Başka bir yönetim ile çalışmam” diyen teknik direktör Ümit Özat da bu arada istifa edebilir.
Mahkeme kayyum da atamadığı için, yönetimde oluşacak boşluk, 33.5 milyonluk temlik ve diğer borçlarla gelecek mali kriz, görünen o ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de söylediği gibi Ankaragücü’nü Bank Asya’ya kadar götürecek sonuçlar doğurabilecek.

YORUM YAZ