MENÜ

Wimbledon Halt Etti !

Abone Ol Google News

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri Wimbledon Tenis Turnuvasıdır. “All England Lawn Tennis Club (AELTC) tarafından organize edilir. Akıllara seza bir para kazanırlar. Tenis Dünyasının yönetimiyle sorumlu başlıca kurumlar (ITF, ATP, WTA) genellikle dediğim dedik bir yönetim gösterirken Wimbledon ve AELTC’a bir sürü ödün verir.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda Wimbledon’un kendisine has bazı kuralları vardır. Bu kuralların çoğu kendilerini hala sömürge döneminin “güneşin batmadığı imparatorluk” sananların ürünüdür. Oyuncular illa bembeyaz giyinmelidir(Serena Williams’ın pembe içdonunu bile kontrol edip korta çıkmasını engellemişlikleri vardır!); yaka ve manşetlerdeki renklilik 10mm’yi geçmemelidir; ayakkabılar, tabanları dahil bembeyaz olmalıdır ve logoları yine milimetrelerle kısıtlanmıştır. Kachanov’un kasketinin iç-astarı siyah olduğu için sökmesi istenmiştir ! Oyuncular sahaya girip çıkarken illa birlikte yürümeleridir. Dünyada yaşanmış ne densizlik varsa hepsine bulaşmış kraliyet ailesinin herhangi bir ferdi şeref locasında oturuyorsa ona reverans yaparak selam vermek zorunludur…Derece alanlar turnuva balosuna katılmak mecburiyetindedir. Hakemler ceketlerini çıkarırlarsa üst-ceplerinin üzerindeki logo görüş açısı içinde olmalıdır. İşte bunlar uygulanmış münasebetsizliklerden bazıları.

Haberin Devamı

Bunları akıl edip uygulatanlar son kararlarıyla artık zurnanın son deliği dedirtti! Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken bunlar Rus ve Beyaz Rusya(Belarus) vatandaşı olan oyuncuların Wimbledon’a katılmasını yasakladı. Bunu yaparken de yukarıda belirttiğim üç kuruma sormadılar bile. Siyaseti spora sokmanın en pespaye yolunu bularak maalesef Pandora’nın kutusunu açtılar!

En bireysel sporlardan biri olan tenisin oyuncularını ülkelerinin ya da siyasetçilerinin aldıkları kararlar yüzünden mesleklerini yapmaktan menetmek rezilliktir…Ayırımcılığın daniskasıdır. Merak ediyorum AELTC’nin yöneticileri bu savaştan zarar görenlere hiç yardım ilettiler mi? Ve gelecek turnuvadan ne pay ayıracaklar. Çünkü oyuncular kazanacakları ödülü savaştan zarar görenlere ve çocuklara bağışlamayı kararlaştırdı.

Bundan önceki yazılarımdan birinde güzel dünyamızın saçma sapan bazıları tarafından yaşanılırlıktan ötelendiğini, karartıldığını belirtmiştim. Ama bu kez galiba yanlış kapı çaldılar zira oyuncuların neredeyse tümü onlara tepki gösterdi. Anlayacağınız bu sömürge artıkları ya tükürdüklerini yalayıp kararlarını tekrar gözden geçirecekler ya da tenis dünyası uzun bir süre sonra tekrardan bir boykotla karşılaşacak.

Esenlik dolu bir yaz mevsimi dilerim. Hoşkalınız.

YORUM YAZ