MENÜ

Sevimsiz Şampiyon!

Abone Ol Google News

Öncelikle bir gün önceki Auger Aliassime – Medvedev maçı burada şimdiye kadar izlediğimiz en güzel karşılaşmalar arasında herhalde ilk üçe girerdi. Kanadalı genç raket, aynı Medvedev’in de söylediği gibi pek yakın geleceği domine edeceğini ayan beyan gösterdi. İlk iki setten sonra maçı vermesi de sadece ve sadece tecrübe eksikliğindendir. Fevkalade yetenekli ve tenis için en lüzumlu vasıflardan ikisine sahip: Sakin ve sabırlı.

Haberin Devamı

ABD Bayrağı altında mücadele eden Ozan Çolak teklerden sonra çiftlerde de yarı-finale kalamadan 3 sette elendi. Yenildikleri takım final oynayacak.

Çift-Erkekler finali bir organizatör için tam bir sual-işareti olacak. Her iki takım da Avustralyalı ! Kyrgios/Kokkinakis çiftine karşı Ebden/Purcell. İzleyici hepsi vatandaş olduğu için yeterince ilgi göstermeyebilir !

Krejcikova çeyrekte ABD’li Keys’e yenilirken 36 derecelere varan sıcaklıktan baygınlık geçiriyordu. Ancak Çek raket maalesef diğer meslektaşları gibi hava şartlarına alışmak için haftalar önce gelmedi Avustralya’ya…Ailesinin yanında memleketinde olmayı tercih edip son dakikada ulaştı buralara. Sonunda da favori olduğu bir maçta elendi. Ancak Krejcikova partneri Siniakova ile birlikte çift-kadınlarda yine finalde. Kazak Danilova ile Brezilyalı Haddad-Maria çiftiyle kapışacaklar.

Haberin Devamı

Bugün oynanan kadınlar yarı-finallerinde önce ABD’li Keys ile ev sahibi Barty korta çıktı. Keys rakibinin karşısında sanki ne yapacağını bilmez haldeydi. Bilhassa ikinci sette lop dikmekten başka bir varlık gösteremedi. Ev sahibi onu 59 dakikada 61,63’lük setlerle derleyiverdi!

Ardından kadınlar kategorisinin entelektüeli ABD’li Danielle Collins ile Fransa Açık Şampiyonu Polonyalı Sviatek gözüktüler. Collins büyük turnuvalarda fevkalade sonuçlar alıyor. Sahada son derece sevimsiz. Ancak yaptığı işte sevimli gözükmek te pek gerekmiyor. Bugün bu kadın Sviatek gibi bir rakete oynama şansı bile tanımadı. Kariyerinin en iyi maçını oynamış olabilir. Topu daha kalkarken aldı. Tüm maçı da aynı süratle oynayıp Sviatek’in ikinci sette toparlanmasına bile olanak tanımadı. Geçen yıla nazaran da çok güçlenmiş. Tüm sevimsizliğine rağmen onu Barty karşısında Sviatek’e nazaran daha zorlayıcı görüyordum. Zira bu kadın favori rakipler karşısında daha dişli. Hele hırsına hakim olabilirse çok ama çok ilginç bir maç olabilir kadınlar finali. Onun için yukarıdaki başlığı attım. Ama gönlüm tümüyle Barty yanında !

Yarın 28 Ocak, Cuma gündüz seansında saat 04:00’de başlamak üzere karışıklar finali var [Fourlis & Kuber (AUS) – Mladenovic (FRA) & Dodig (CRO)]. Ardından 06:30 gibi erkekler yarı-finalleri başlıyor Önce Nadal ile Berrettini ardından ve 11:30’dan önce olmamak kaydıyla Tsitsipas ile Medvedev oynayacak. Gençler yarı-finalleriyle bazı şampiyonluk maçları da Cuma günü.

Cumartesi günü programı ise 11:00’de gençler finalleriyle başlıyor. Ardından kadınlar finali oynanacak. Onları erkeklerin çift-finali izleyecek.

Son gün olan 27’si Pazar ise 15:00’te çift-kadınlar finali, 19:30’da ise erkekler finali ile son yılların en sansasyonel grand-slam turnuvası son bulacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ