MENÜ

Paris'te beklentiler gerçekleşiyor!

Abone Ol Google News

Artık sona doğru yaklaşırken sürprizler oluşmuyor. Dün beklediğimiz gibi Ruud genç rakibi Rune’ye biraz ağır geldi. Ama öyle gözüküyor ki bu ikili Alcaraz , İtalyan Sinner ve ABD’li Korda ile birlikte tenis camiasında kendilerinden epey söz ettirecekler.

Haberin Devamı

Yılların şampiyonu Hırvat Cilic ise son setin tie-break’in de deneyimini konuşturarak 10-2’lik çok farklı bir skorla Rus rakibi Rublev’e “buraya kadar” dedi. Bana göre turnuvanın en kaliteli tenisinin oynandığı nadir maçlardan biriydi. Zaten bu yılki Roland Garros müthiş çekişmeli maçların oynandığı ama kaliteli tenisin neredeyse yokolduğu bir turnuva olarak tarihe kayıtlanacaktır.

Kadınlarda Swiatek ABD’li rakibini geçerken fikstürde kalan hiçbir tenisçinin kendisine rakip olamayacağını bir kez daha bellirledi. Zaten RG’nin “turnuva direktörü” (yılların şampiyonu ve bir erkek şampiyonun (Andy Murray) ilk kadın koçu) Amelie Mauresmo “neden onca kadın maçı varken akşam seanslarında sadece tek bir maçı (Ostapenko-Cornet) uygun gördüğü sorgulandığında “günün maçı olabilmek için kadın tenisi yeterince ilgi uyandırmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Swiatek’in karşısına ise tatsız tuzsuz bir maçtan sonra vatandaşı Kudermetova’yı geçen Rus Kazatkina geldi. Yılların raketi kariyerinde ilk kez bir grand-slam’in yarı-finaline ulaştı. Tenis bu belli olmaz ama Polonyalı’nın karşısında hiç şansı yok. İzleyiciler de tek-yanlı Swiatek’in ardında olacaklardır. Bireysel sporların başlıcası olan teniste Rus ve Belarus’lu raketlere olan tepki hiç hoş değil. İnsanlar medyanın pisliğine kapılıp çirkin tepkiler öne koymadan keşke bu iğrenç savaşa neden olanları iyice irdeleyebilseler. Hiçbir suçu olmayan ve terini son damlasına kadar tek başına akıtan bir sporcuya yakışıksızca tepki koymak çok itici.

Bugün sadece kadın yarı-finalleri var. ABD’li genç Gauff ile 28 yaşındaki İtalyan Trevisan arasındaki maçı önerebilirim. Trevisan’ın buralara gelebilmesini koskoca tenis dünyasında kendi dahil kimse beklemedi. Biraz da şansı yardım etti zira son (Sasnovich ve Fernandez) iki rakibi sakatlıktan muzdaripti. Gauff heyecanını dizginleyebilirse bir tenisçi olarak rakibinden çok daha fazla yeteneğe sahip.

Hoş kalın…İyi izlenceler.

YORUM YAZ