MENÜ

Nadal Dönüyor!

Abone Ol Google News

“Toprağın Kralı” ya da “İspanyol Boğası” lakaplı Rafael Nadal bundan bir süre önce ayağından rahatsızlanıp tenise ara verdiğini açıkladığında spor camiasından beklenildiği gibi hemen adamın üzerine kara bulut gibi çöküldü. Müşterek bahis oynayıp şike yaptığı anlaşılamaması, doping yaptığı farkına varılamaması için sakatlık bahanesiyle soruşturmalardan ya da testlerden kaçtığına kadar içlerine yerleşmiş her türlü curufla adeta sıvadılar ! Adam “iyileştiğimden emin olunca döneceğim”den başka bir şey söylemedi. Kendini denemek için girdiği birkaç turnuvada şampiyon olamayınca bu kez “tenis yaşamının sona erdiğini, bir daha asla şampiyonluk göremeyeceği” ahkâmı kestiler. Ve “Avustralya” başladı. Hadi ilk turları kolay geçti diyelim. Ardından önce Hurkacz, sonra Karatsev’i yenen Mannarino’yu saf dışı bıraktı. 4.turda Rus Khachanov’u dört, çeyrek-finalde de Shapovalov’u beş sette yenerek yarı-finalde Monfils (FRA) – Berrettini (İTA) galibinin karşısına çıkacak. Büyük bir olasılıkla karşısına Berrettini gelecektir. Yeterince dinlenebilirse onu da alt edeceğini sanıyorum.

Haberin Devamı

Değil tenis gibi ağır bir branşta, badmington için bile kariyer bitirecek uzunlukta (sekiz ay) bir sakatlık sonrası girilen ilk büyük turnuvada bu sonuçlara ulaşmayı yine beğenmeyecek ve tenisin gelmiş geçmiş en büyük yaşayan efsanelerinden birini yine karalamaya çalışacaklardır. Ama bunları es geçip olumlu yandan bakarsak : “Nadal ne denli yüksek bir standart koyabilmiş ki bunu bile onun için yeterli göremiyorlar”!

Haberin Devamı

Spor medyasını öyle haset dolu cahiller sarmış ki, turnuvada yer almayan tenisçiyi favori gösterebiliyorlar! Hırs iyidir ama mantığı aşınca maalesef tehlikeli olur. Adamı rezil eder.

Bugün kadınlarda ABD’li Keys’in, Çekya’lı Krejcikova’yı yenmesinden başka sürpriz pek olmadı.

Barty pek konuksever değil. Tüm rakiplerini en çabuk şekilde eve yolluyor. Bugün de Sakkari galibi ABD’li Pegula’yı bir saatte derdest etti.

Kazanan bir diğer evsahibi Kyrgios/Kokkinakis çifti oldu. Önce 1., sonra 15., ardından 6. seribaşlarını yenen bu çift şimdi de 3 no.lu seribaşlarının (Puetz/Venus) karşısına çıkacak . Eğer bunlar finale kalır da karşılarına da İtalyan Fognini/Bolelli çifti gelirse o maç mutlaka izlenmeli. Sahada 4 hınzır olacak!

Gençlerde Togan Tokac rakibi Wong gibi jünyorlarda derece sahibi birine yenildi...Çiftlerde de dün yenilerek eve dönüyor.

Türk asıllı ABD vatandaşı olan Onur Çolak ise hem teklerde hem de çiftlerde mücadelesini sürdürüyor. Teklerde 2 numaralı seri-başı ile çeyrek-final arayacak. Çiftlerde ise 3.tur için oynayacak.

Yarın (Çarşamba) programı yine 03:00’te kadınlarla başlıyor [Cornet (FRA) – Collins (ABD)]. Ardından 05:00 gibi [Sviatek (POL) ile Kanepi (EST)] kortta olacak.

Erkeklerin ilk maçı 07:00’de İtalyan Sinner ile komşu (Tsitsipas) arasında. Sonra 11:30’da genç Kanadalı Auger-Aliassime ile Medvedev sahne alacak. Medvedev’i artık tanıtmaya gerek duymuyorum. “Ahtapot” lakaplı bu sempatik Rus hem düşünce yapısı, hem davranışları hem de oyunuyla çoğumuzu bağladı. Turnuvanın da başlıca favorisi!

Haberin Devamı

Hoşkalın.

YORUM YAZ