MENÜ

İki Doğru Finalist !

Abone Ol Google News

Osaka ile Pliskova maçı ise bir erkekler maçında göremeyeceğimiz kadar hızlı, güçlü ve güzel puanlara sahne oldu. Tabî voleye gelmek gibi bir olgu yoktu.

Haberin Devamı

Her ikisi de soğukkanlı. Pliskova çok az basit-hata yapan bir oyuncu. Osaka’nın ise savunması daha etkili bir oyuncu. Savunurken bile Djokovic gibi hücuma çıkabiliyor puan alıcı vuruş yapabiliyor. Dolayısıyla bir grand-slam’in yarı-finaline gelecek çapta raketlerin hangisinin galebe çalacağına etki eden faktörler bunlar.

Bana bir Japon’dan fazla Amerikalıyı andıran Osaka ilk seti yarım saatte alıverdi. Ardında ikinci setin başında önce birbirlerinin servislerini kırdılar. Sonra iş normale döndü kendi servis oyunlarını domine etmeye başladılar. Maç şimdi daha heyecanlıydı. 145km süratli forehand’ler, 190 km’lik servisler çıkmaya başladı. İzleyiciler biraz Osaka yanlıydı ama sahadaki güzel oyunun zevkini onlar da çıkarmaya başlamışlardı. Pliskova kaçıyor, Osaka kovalıyordu. Böyle 4-4’e kadar geldik.

Pliskova servis attı ve aldı (5-4). Ardından rakibinin servisini sıfıra karşı kırınca setler eşitlendi.

Haberin Devamı

Son sete Osaka iyi başladı ve 3-1 öne geçti. Bundan sonra maç epey yeknesak oldu. Ancak Osaka bu avantajını zorlanmasına rağmen koruyunca 5-3’e kadar geldik. Pliskova güzel puanlarla servisini alınca oldu 5-4. Artık Osaka’nın servisinde “dananın kuyruğu kopacaktı”!

Koptu da. Maç puanında servisine hakemin “aut” çağrısını duymayan ve “ace” zanneden Osaka sevinmeye başladı. Şahin göz devreye girerken “dua etmeye” başladı. Duası da kabul olunup servis içeride çıkınca Osaka Avustralya Açık’ta finalist oldu.

İyi de oldu zira böyle bir grand-slam finalinde insan açıkça aynı milletten iki finalist izlemeyi arzulamıyor. Osaka bu oluşuma engel oldu.

Bir önceki maçta ise iki kez grand-slam şampiyonu olan Çekyalı Kvitova ile belki de Avustralya Açık’ın kadınlardaki en büyük sürprizi olan ABD’li Collins sahaya çıktı. Kvitova biliyorsunuz bundan bir süre önce evinin mutfağında bıçaklı bir serserinin saldırısına uğramış, canını kurtarmaya çalışırken elinin sinirleri aldığı kesiklerden dolayı paralize olmuştu. Tenise veda etmesi beklenirken bu kadın iki yıl gibi bir sürede Avustralya Açık’ta final mücadelesi veriyor! Halbuki geçen yıl ilk turda veda etmek zorunda kalmıştı.

Arada bir çıkardığı haykırışlarla “Havlayan Çek” lakabı takılan Kvitova ilk sette biraz da ısının etkisiyle epey zorlandı. Setin sonuna doğru durum 4-4 iken kortun içindeki hava sıcaklığı alarm verip tehlike sınırı “5”e çıkınca çatını kapanması ve havalandırmaların çalışması gerekti. Bu da Çekyalı için müthiş bir şanstı zira ısıdan zorlanmaya başladığını rakibi hissetmiş oyunu uzatmaya çalışıyordu.

Çatını kapanması gerçekten Kvitova’ya ilaç gibi geldi. Zira 7-6 kazandığı setten sonra adeta bir fırtına gibi esti. Collins’e onunla aynı klasta olmadığını tüm set boyu hissettirdi. Collins’in tüm antikalıklarına rağmen değil bir oyun hani neredeyse puan bile vermeden seti ve maçı 6-0’lık bir skorla bitirdi.

Evet kadınlar finali Çekyalı Petra Kvitova ile yakın gelecekte kadınlar tenisinin zirvesini uzun süre bırakmayacağını belli eden Japon Naomi Osaka arasında oynanacak. Kazanan “Avustralya Açık” şampiyonu olmanın yanısıra kadınlar tenisinin de zirvesini Simona Halep’ten devir alacak.

Haberin Devamı

Hoş kalın.

YORUM YAZ