MENÜ

Hangi Seks!

Abone Ol Google News

Türk Edebiyatının mihenk taşlarından rahmetli Attila İlhan 1976’da yazdığı “Hangi Seks” kitabında sanatın ve sanatçıların cinsel çatışmalarını ve bu çatışmaların eserlere yansıyış biçimlerini irdeler. Fevkalade ilginç bir (anı) kitaptır.

Haberin Devamı

Kadınlar herzaman erkeklerden daha çok işlere el atarlar. Yani daha (çok) işlevseldirler ! Erkekler gibi tek düze değillerdir.

Fransa’da da kadınlar tek bir branşta mücadele etmiyorlar. Örneğin turnuvanın en büyük favorisi addedilen Swiatek aynı zamanda çift-kadınlarda da var. Partneri Mattek-Sands ile yarı-finale kadar geldi.

Keza yine teklerde Pavlyuchenkova çeyrek-finalde uzun bir maçta yendiği Kazak Rybakina ile çiftlerde partnerlik yapıyor ve orada da çeyrek-final oynuyorlar. Yine Çekyalı Krejikova partneri Siniakova ile hala yarı-finalde yarışın içinde.

Açıkcası çift-kadınlar fikstüründe olan çeyrek-finalist 16 raketin içerisinde sadece “Durak & Klepac” , tekler fikstüründe yok. Erkeklerde ise tekler çeyrek-finaline gelen hiçbir tenisci çiftlerde yer almıyor.

Haberin Devamı

Bir zamanların lokomotif ülkeleri olan Fransa ve ABD erkeklerde silinmiş durumda. İşin acı yanı ümit veren bir gençleri de yok. ABD kadınlarda Gauff ile başarılı sayılabilir ama Fransa bu sekste de umutsuz !

Kadınlar çeyrek-finallerinde ilk 10’dan sadece Swiatek var. Erkeklerde ise 8 raketin 7’si ilk 10’da. Tek aykırı İspanyol Fokina. Hangi seks sizce gelişime daha açık ?

Çeyrek finallerin ilk gününde erkeklerde favoriler set vermeden kazandı. Zverev tam bir Alman Panzeri gibi turnuvanın en büyük sürprizi Fokina’ya 6-4,6-1,6-1’lik setlerle “artık dur” dedi.

Tsitsipas ise toprak korttan nefret ettiğini söyleyen Rus Medvedev karşısında zorlansa da yine de set yitirmeden yarı-finale geçti (6-3,7-6,7-5). Hem Zverev hem Yunanlı Tsitsipas yarı-finallere gelirken sadece birer set kaybettiler.

Bugün (Çarşamba) kadınlarda Sakkari, Swiatek önünde kazanırsa hem kadınların hem de erkeklerin yarı-finallerinde komşunun çocuklarını izleyeceğiz…Ne mutlu onlara.

Kadınların diğer çeyrek-finalinde 17 yaşındaki ABD’li Gauff, dünya çiftler kategorisi birincisi Çekyalı Krejikova karşısında favori gösteriliyor. Bakalım gençlik ile engin bir tecrübenin karşılaşmasının sonucunda ne çıkacak?

Erkeklerde ise Nadal’ın küçük dev adam Schwartzman önünde zorlanmayacağını düşünüyorum. Djokovic-Berrettini karşılaşması ise epey zorlu geçecektir…Ama Sırp raketin yarı-finale, Nadal’ın karşısına gelebileceğini tahmin ediyorum. Hoşkalın.

YORUM YAZ