MENÜ

Garip Bir Turnuva !

Abone Ol Google News

60 yıldır tenisin içindeyim. Eğer bu denli garip bir grand-slam görmedim desem inanır mısınız ?

Haberin Devamı

Müşterek bahsi sürprizlere oynayanlar herhalde ömürlerinde görmeyecekleri bir varlığa kavuşmuşlardır!

Tabiki kazanma yüzdesi en yüksek tenisçi erkeklerde Djokovic, kadınlarda ise Sabalenka. Benim gönlümde Rublev ile Linette var. Yarı-finaldeki sekiz raket arasında seviye aşağı-yukarı aynı. Bir tek ABD’li Tommy Paul daha düşük gibi duruyor. Zaten aralarında seri-başı olmayan bir o var. Kadınlarda ise seri-başı olmayan bir tek Linette var.

Esas ilginçlik çift-erkeklerde. Yarı-finalistlerin sadece biri seri-başı (İspanyol Granolllers ile Arjantinli Zeballos). Çift-Kadınlar çok dişe diş. Üç çift 1., 2. ve 10. Seri-başından oluşuyor. Dünya 1 numarası olarak efsaneleşen Çek çift Krejcikova-Siniakova’nın karşısına büyük bir olasılıkla ABD’nin üzgün baş-aktörleri Gauff ile Pegula gelecek. Yeterki Japon çifti aşsınlar. Esasen bir grand-slam çiftler şampiyonu olarak Japonları görmek te güzel. Uzak-Doğulular fevkalade güçle tenisin doruklarına doğru geliyorlar. Sporun her branşından kafa çıkarıyorlar. Çok farklı iki uç olan futboldan tenise kadar her yerde fevkalade disiplinli bir şekilde varlar.

Haberin Devamı

Gençler küçücük Danimarka’dan tutun devasa ABD’ye kadar her ülkeden çıkmaya başladı. Hepsi de fevkalade atletler.Ama iş kafaya gelince orada durun. Daha düne kadar ITF turnuvalarından çıkamayan birileri (ben bunlara serseri mayın diyorum!) grand-slam’e kapağı atar atmaz karşısındaki bir yıldıza küstahlık edebiliyor. Rune ile Broksby’nin karyer sahibi rakiplerinin avuta giden vuruşlarına alttan gölge-vuruşu yapmaları gibi. Artık nezaketsiz mi dersiniz hazımsız mı bilemem.

YORUM YAZ