MENÜ

Fognini ve Schwartzman

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu yıl kısmetime yazılarımın bir kısmını sağlık kurumlarından yollamak yazılmış anlaşılan. Tanrı beterinden korusun. Allahtan Roland Garros var televizyonda da, vakit geçebiliyor.

Serena Williams bir turnuvaya daha imzasını attı. Ancak bu kez kupa kaldırmak yerine çekilerek. Üç maçını kazanıp çeyrek-finalde ezeli rakibi Sharapova ile oynayacakken omuz kaslarındaki bir rahatsızlık nedeniyle çekildiğini açıkladı. Kardeşiyle birlikte bir gün önce çift-kadınlarda da yenilmişlerdi zaten.

Halep ile Kerber kesin favoriler olarak maçlarını kazandılar ve çeyrek-finalde birbirleriyle eşleştiler. Tahminimin aksine rakiplerini çok kolay skorlarla geçtiler.

Diğer yanda uzun yıllar sonra ilk kez Williams kızkardeşler dışında iki ABD’li genç kadın çeyrek-finallerde. Bu tenis dünyası için müjde demek…Zira ABD onca yatırımının karşılığını alıyor demektir. Böyle bir potansiyelin yeniden devreye girmesi bu güzel spor için adeta yeni bir enerji demek.

Keys, Kazak Putintseva, Stephens ise Rus Kasatkina önünde kağıt üzerinde favoridir. Her ikisi de büyük turnuvalarda daha tecrübeli . Hele Stephens geçen yılın ABD Açık şampiyonu olarak rakibine tecrübede fark atıyor. Ancak bu fevkalade yetenekli ve cesur Rus raketin epey dişli bir rakip olduğunu unutmamalı.

Kadınlarda çeyrek-finaller çok çekici eşleşmelere şahit olacak. Yukarıda yazdığım gibi Stephens-Kasatkina maçını kaçırmayın. Sonrası daha da ilginç: Ağır-Ablalar devreye giriyor : Halep-Kerber ve Muguruza-Sharapova. Bu maçlar kesinlikle izlenmeli.

Maalesef ABD için erkeklerde aynı müjdeyi veremiyoruz. Zira son temsilcileri İsner’i Del Potro 6-4’lük üç setle Paris’e veda etmek zorunda bıraktı. İşin acı yanı erkeklerde ABD için bir ışık ta pğek gözükmüyor.

Erkeklerin diğer bölümlerinde Nadal emin adımlarla şampiyonluğa gidiyor. Çeyrekteki rakibi minik dev adam Schwartzman oldu. Bu Arjantinli aldığı neticelerle tüm üstatların (!) yorumlarını adeta yutturuyor. Ama İspanyola rakip olabileceğini hiç sanmıyorum. Ama Anderson önünde 5 sette aldığı galibiyet adeta bir tenis dersi şeklindeydi. Son top bitmeden tenis bitmez!

Cilic-Fognini mücadelesi tek yanlı bir şekilde başlamasına rağmen İtalyan Aygırı kendine gelince müthiş bir mücadeleye dönüştü. Adam gitti bitti denilen maçı geri getirdi. Üstelik yaptığı vuruşlar tenis izleyicisine onur verdirecek cinstendi… “Yok artık” diye yorum yaptığımız çok oldu. Kısacası Fognini ve Schwartzman Paris’i benim için ayrı bir tavan yaptı! Kazansalar da kaybetseler de izleyiciyi eğlendiriyorlar. Zaten tenis te bir oyun değil mi? Oyunları da androidler değil insanlar oynamaz mı?

Diğer çeyrekte Cilic ile Del Potro karşılaşacak. Bu da ilginç bir mücadele olacak. Tabî tamamiyle bir geri oyunu çekişmesi olarak.

İkinci bölümde Djokovic’e İtalyan rakibi zorluk çıkaramaz. Thiem ile Zverev arasındaki maç ise turnuvanın en güzel mücadelelerinden biri olmaya aday. Bunları da kaçırmayın derim.

Sağlıcakla kalınız.

YORUM YAZ