MENÜ

Davis Cup 2014

Abone Ol Google News

Profesyonel tenis dünyası ise yılda 4 haftasonu büyük etkinliklerine ara verir. Futbolun Dünya Kupası ya da Avrupa Kupası gibi uluslararası etkinlikleri 4 ’er yılda bir belirli bir zaman sürecinde yapılırken tenisin ki her yıl Davis Kupası adı altında yapılır. Üstelik tüm yıl boyu sürer. Profesyonel dünyanın büyük tenis etkinlikleri bu karşılaşmalara yer açmak için her yıl 4 kez “es” verir.

Haberin Devamı

Davis Kupası maçları 5 ’er set üzerinden iki tek ve bir çift maçı statüsüyle oynanır. Her milletin koçunun sahada yer almasına ve her değişiklikte oyuncusuna ya da oyuncularına taktik ve moral vermesine izin verilir. Seyircilerin de bilhassa son yıllarda interaktif katılımıyla bu maçlar tam bir curcuna ya da sirk (!) halini almakla birlikte epey zevkli maçlar yaşatır. Zira Davis Kupası favori tanımaz. Hiç tanınmamış bir genç raket, seyircisinin desteğinden de aldığı gazla dünyanın zirvesindeki bir oyuncuyu alt edebilir.

İşte geçtiğimiz haftasonu yine Davis Cup maçlarına sahne oldu. Doğal olarak bizim basında herhangi bir haber çıkmadı. Skor ve sansasyonun öne çıkarıldığı bir yerde tenisin olmamasına artık hayret etmiyor ancak ne zaman utanacaklarını merak ediyoruz ! ”Çok beklersin” diyen dostumuzun da az olmadığını itiraf etmeden geçemiyeceğim.

Haberin Devamı

********************

Öncelikle Sırbistan-İsviçre karşılaşmasından bahsedelim. Wawrinka ve Federer ’in yer aldığı takım ne Djokovic ne de Tipsarevic ’in olmadığı Sırbistanı rakip sahada 3-2 geçti. Durum 3-0 olduktan sonra İsviçreliler sahaya Chiudinelli ile Lammer ’i soktular. Ancak bu ikili çiftlerde zaten durumu garantileyecek skoru elde etmişti. Şimdi İsviçre çeyrek finalden yarı-finale çıkmak için kendi seçeceği bir sahada Belçika ’yı eleyen Kazakistan ile oynayacak. Şüphesiz favori. Başka bir sürprizi İspanya ’yı 4-1 geçen Almanya yaptı. Nadal ’dan yoksun İspanya Kohlschreiber ve Haas öncülüğündeki rakibine resmen teslim oldu.

İtalya ise 1998 ’den bu yana ilk kez çeyrek finale kaldı. Rakipleri Arjantin ’di. Onları kendi evlerinde ve çılgın bir seyirci kitlesi önünde 3-1 yendiler. Fognini önce Monaco ve Berlocq karşısında başarılı oldu sonra da Bolelli ile birleşerek çift maçını kazandılar. Seppi ’nin Berlocq’a yenilmesi bir sorun teşkl etmedi. Son maç ise oynanmadı bile.

77 yıl sonra ülkesine Wimbledon Şampiyonluğu yaşatan Andy Murray bu kez ulusal takımın başında ABD karşısına çıktı. Murray bu kez de ülkesini 1986 yılından bu yana ilk kez Davis Kupasında çeyrek finale çıkardı. Önce Amerikalıların iki genci Querrey ve Young ’ı yendi. Sonra Bryan kardeşler çiftlerde ABD ’yi umutlandırdılar. Ama dünya sıralaması 156 olan İngiliz James Ward 55. Sıradaki Querrey ’i yenince sonuç belli oldu-06 Nisan 2014 tarihlerinden oynanacak yarı-final maçları ise şöyledir.:

Japonya Çek Cum ; Fransa Almanya ; İtalya İngiltere ; İsviçre Kazakistan. Bu maçların arasında büyük bir olasılıkla İtalya İngiltere karşılaşmaları en büyük çekişme ve gürültüye şahit olacaktır. İngiltere Murray gibi bir ağır-topla şüphesiz favori. Ama bu Davis Kupası ve saha da İtalyanların. Tanrı bilir. Hoşcakalınız...

Haberin Devamı
YORUM YAZ