MENÜ

Bir Sporcu Olarak Nadal'dan Öğreneceklerimiz ! Bir Sporcu Olarak Nadal

Abone Ol Google News

1)Tenisin Hızı: Tenisin tek bir hızı vardır…Daima azami sürat.

Haberin Devamı

Aynı ayarda rakipler arasında maç sonucunu bazı puanlar belirler…Dolayısıyla her puanın kendisine göre önemi vardır. Sizin vazifeniz maçın skoru gidişatı, rakibinizin oyunu, kendi basit hatalarınız ve çevre şartları ne olursa olsun her puanı aynı dikkat, konsantrasyon ve kararlılıkla oynamaktır. Korta girer girmez gaza basıp maç bitene kadar ayağınızı pedaldan çekmemelisiniz.

2)Yaşamınız Topa Bağlıymış Gibi Fırlayın…Zira Korttaki Yaşamınız O Topa Bağlıdır !

Bazı tenisçiler her ne kadar bu gerçeği inkâr etse de, tenis bir hareket oyunudur. Muharebenin yarısı topa erişmektir. Her ne kadar zorsa da bunu başarabilmenin yegâni yolu her topa koşmayı bir alışkanlık haline getirmenizdir. Bu tartışılmayacak bir gerçektir. Antrenman esnasında sanki çizgiler yokmuşçasına davranın ve KOŞUN KOŞABİLDİĞİNİZ EN BÜYÜK SÜRATLE!

Ve sonra maçta skor ne olursa olsun, durum ne denli zorlu olursa olsun her topa gidin.

3)Mükemmel Bir Savunma Mükemmel Bir Atak Kadar Önemlidir!

Haberin Devamı

Tenis oyuncuları vurup hücuma kalkmaya bayılır. Hele bir de ardından “winner” gelirse. Ama unutulmasın ki rakibinizin hataları da sizin atağınız kadar değerlidir. Dolayısıyla hücum oyununuz için ne denli sıkı çalışıyorsanız savunmanızı da aynı eforla geliştirin. İyi bir savunma size çok puan kazandırmanın yanında rakibinizi de endişeye sevkedecektir.

4)Vücut Dilinizi Bir Silah Haline Getirin!

Çoğu raket işler iyi gitmemeye başladığında çökmeye başlar. Oyunu düşmeye başlar, bıkkınlık gösterir, karamsarlaşır ve saçma sapan vuruşlar başlar. Bu durum kolay farkedilmeyebilir ama gerçektir. Bazen öyle biri çıkar ki karşınıza hiçbir surette oyunu bırakmadığını görürsünüz. Farklı galip olmanıza rağmen rakibinizin hala baskıyı bırakmadığını ve fırsat beklediğini hissedersiniz. Gevşediğiniz anda durumun değişeceği beyninizin bir köşesinde olacak ve her puan için savaşmanız gereğini duyacaksınız.İşte o anda vücut dilinizin vereceği mesaj “boşuna çabalama ben ipleri hiç elimden bırakmayacağım” olursa bu hem sizin mental dengeniz için yardımcı, hem de muharebeyi bitirmek için başlıca kurşununuz olacaktır.

5)Sakatlıktan Güçlenerek Dönün.

Sakatlıklar sporun doğasında vardır. Dolayısıyla onları tedavi etmek sizler için bir zorunluktur. Sakatlıklarla korttan ayrılmak zorunda kalan çoğu raket sadece iyileşmeye odaklanır. Halbuki bu boş zamanı gelişim için de kullanabilirler. Çift elle vuramıyorsanız tek elli vuruşunuza çalışın…Bacaklarınızı kullanamıyorsanız servisinizi geliştirmeye çalışın…Esas kolunuzu kullanamıyorsanız destek kolunuzla “slice” vurmaya çalışın. Gelişime açık olan bir yanınız daima vardır. Bu şekilde mücadelelere eskisinden daha sağlıklı, daha iyi ve daha gelişmiş bir şekilde dönebilirsiniz. Rafa aynen böyle yaptı ve hala da yapıyor. Ve aklınızdan sakın şunu çıkarmayın : “Gelecekte sakatlıklar olabilir ama ben mücadeleye devam edeceğim.”

F. Coppini’den derleyen Bekir Emre.

YORUM YAZ