MENÜ

Bir Hakem Rezaleti !

Abone Ol Google News

Kadınlarda yarı-finallerin Çekyalı Krejcikova – Yunan Sakkari arasında oynananı tam bir dramdı. Ortada maçın başından beri güven vermeyen bir hakem vardı. Ama bir hakemin çapsızlığı yüzünden bir maçın bir raket tarafından iki kez kazanıldığına ilk kez şahit olduk. Hakem maç-puanında Yunanlının vurduğu yarım karış aut topu içeride kabul edince maç topu baştan oynandı. Bu denli stresli ve 3 saati aşkın bir maçta sinirlerine hakim olan Krejcikova’yı gerçekten kutlamak gerek. Hiç uzatmadan yerine geçti ve baştan oynanan puanı tekrar kazandı.

Haberin Devamı

Grand-slamler’in yönetimleri maalesef ITF’in ve yerel organizasyonun müşterek sorumluluğundadır. Profesyonel Tenis Dünyasında sorumluluk üstlenen kurumlar bir elin parmağını geçmez : “ATP, WTA, ITF ve Grand-slam Organizasyonları”. Bu kurumların her biri diğeriyle (tabir-i amiyane) papazdır. Sürekli çekişir dururlar. Örneğin grand-slamler ATP ve WTA hakemlerini görevlendirmezler. ATP ve WTA onlar gibi katı değillerse de gönülsüzce ya da mecburiyetten bazılarını kullanırlar. ITF’in görevlendirdikleri arasında gerçekten kötüleri vardır ki bazıları zaten diğerleriyle ilişkileri kesilmiş olanlardır. Bu nedenle de her büyük turnuvada bir hakem boşluğu yaşanır. Ama dün akşam ki gibisine hiç rastlamadım! Yine de dua etsinler ki Krejcikova gibi sakin ve olgun biri ile muhatap oldular. Eğer onun yerinde Sakkari olsaydı o maç bitmez ya da hakem Yunanlıdan dayak yerdi!

Haberin Devamı

Ben yaşantımızın robotlaştırılmasına taraftar birisi değilim. Dolayısıyla ferdi bir spor olan teniste şahin-göz ya da dron kullanılmamasını tercih ediyorum. Ama böylesine kötü hakemlere ısrarla görev verildikçe robotlaşmamak olanaksız galiba.

Finalist kadınlardan 29 yaşındaki Rus Pavlyuchenkova eski bir dünya jünyor 1 numarası ve jünyor grand-slam şampiyonu. Ancak WTA Tour’a girdiğinden bu yana tek bir grand-slam’de bile çeyrekten öteye gidememiş. Kardeşini antrenör yaptığından bu yana olgunlaştığını ve artık maçlarında bir stratejisi olduğunu ifade ediyor.

Çekyalı Barbora Krejcikova teklerde geçen yıla kadar eleme turu oynuyordu! 2020’de yine Paris’te çeyrek-finale erişince teklere de önem vermeye başlamış. Geldiği yeri görüyoruz. Üstelik finale gelene kadar geçtiği yollar Rus rakibininkilerden çok daha zorluydu.

Çiftlerde de iddialı Çekyalı. Partneri Siniakova ile 2018’de şampiyon oldukları Fransa Açık’ta bugün (Cuma) yine yarı-final oynayacaklar. Krejcikova çiftlerde 1 numara olmuş bir raket. Bu sonuçtan sonra zirveyi tekrar elde etmesi an meselesi.

Bence Sakkari gibi bir enerji küpünü aşabilen Krejcikova finalde zorlanmayacaktır. Çok yönlü oyunu olan Çekyalı favorimdir. Yeter ki yorgunluktan bitap düşmesin!

Hoşkalın.

YORUM YAZ