MENÜ

Avustralya’da Sona Doğru

Abone Ol Google News

2023 yılının başındayız. 4 grand-slam turnuvasının ilki Avustralya’da oynanmakta. Her turda sürprizin biri diğerini izliyor. Hal böyleyken tüm tenis camiasında en fazla yer alan ilk konu Djokovic’in sarılı bacağı “acaba gerçek bir sakatlığı mı betimliyor” ?

Haberin Devamı

Maalesef dünyanın en büyük atletlerinden biri olan bu Sırp Şampiyon neredeyse her hareketiyle bir şüphe bulutu yaratıyor. “Ben beynimin gücüyle suyu bile arıtabilirim” gibi bilime karşı çıkan olmadık saptamalarda bulundu. Ardından aşıyı reddetti…Onunla kalmayıp resmi formlara yalan beyanda bulununca uzunca bir süre bir otele adeta kapatıldı. Bununla da kalınmadı ve sınır dışı edildi. Tüm bunlar insanlarda ona karşı olan güven ve sempatiyi paramparça etti.

Dünyanın 1 numaralı atleti uzun bir süre turnuvaların bazılarına kabul edilmedi. Bu yüzden sıralamada geriye düştü. Onca süredir yitirdiklerini toplamaya çaba sarfetti. Başarılı da oldu. Normalde yasağı 3 yıl iken, hemen ertesi yıl burada yer alabildi. Fikstür de ona yardımcı oldu ve pek yorulmadan finale geldi. Hele son maçındaki rakibi ona antrenman bile veremedi! Derken, oğlunu tüm kariyeri boyunca sorunlu davranışları ve fikirleriyle resmen baltalamış olan babası yine ortaya çıktı. Bu kez oğlunun taraftarları bile isyan etti.

Haberin Devamı

Djokovic, Pazar günü komşumuzun oğlu Tsitsipas’ın karşısında şampiyonluk mücadelesi verecek. Avustralya seyircisi tam onu bağışlamaya yüz tutmuş iken, siyasi bağnazlık tüttüren bir babanın oğluna pek pozitif bakılmayacağını düşünüyorum. Korta çıkanlardan birinin tarihin en büyük şampiyonlarından biri olmasından çok, siyasi bir fanatiğin oğlu olduğu hissi ağır basacaktır. Zaten sabırlı ve hislerine hakim birisi olmayan Novak Djokovic için çok zor bir durum. Hele ki rakibinin taraftarı Avustralya’daki en kalabalık azınlık iken! Onu sinirlendirmek için her yolu deneyeceklerdir. Ve biliyoruz ki onlar bu işte pek ustadır! Üstelik baba Apostolos Tsitsipas ta holiganlık açısından Srdan Djokovic’ten pek farklı değil. Tribünlerden atılmışlığı bile var.

Ama Tsitsipas’ın şampiyonluk için izleyiciye gereksinimi olduğunu düşünmüyorum. Zaten tarafsız bir sahada onun karşısında ucundan kaçırdığı bir grand-slam şampiyonluğu var. Oradan ders almıştır kanısındayım.

Kadınlarda ise final yarın (Cumartesi). Rus iken Kazakistan tabiyetini seçen Rybakina ile Belarus’lu Sabalenka kozlarını paylaşacak. Daha sakin olan, daha planlı oynayabilen Rybakina benim favorim. Ancak karşısında öyle bir güç var ki bazen karşısında kimse tutunamıyor.

YORUM YAZ