MENÜ

Avustralya'da Sona Doğru!

Abone Ol Google News

Erkeklerde yarı-finaller vardı bugün. Önce İspanyol Boğasıyla, İtalyanların yakışıklı raketi Berrettini çıktı piyasaya. Bir önceki maçlarını ikisi de beşer set ve 4 saat civarında oynamışlardı. Rakibinden 10 yıl önce doğmuş olan 35’lik Nadal sanki daha zindeydi. Yıldırım hızıyla başladı maça. İlk iki sette İtalyanın backhandinde adeta maden buldu. Sahanın neresinde olursa olsun, hızlı ya da yavaş, soluna vurdu ve ona fazlasıyla basit hata yaptırttı. Bir önceki maçındaki gibi, her nedense atak oyununu anlık ta olsa bırakınca İtalyan puan bulmaya başladı. Başarılı oldukça adeta şevk geldi ve üçüncü seti aldı. Ancak Nadal’da maçı teslim edecek göz yoktu. Dördüncü sette rakibini erkenden kırdı ve zorlanmadan bitirdi (63,62,36,63).

Haberin Devamı

Maç sonunda gözyaşları vardı…“Bir yıla yakındır sakatlıklar yaşadım…Bunun 6 ayını kortlara dönüp dönmeyeceğimin endişesi ile geçirdim. Ne mutlu bana ki şimdi burada aranızdayım”. Bu adam sahadaki tüm tiklerine rağmen fevkalade alçakgönüllü ve pozitif biri. Hiçbir durumda kendi sorunları ya da kompleksleriyle çevresini kırmayan biri. Ailesi ve arkadaşlarının üzerine titriyor. Özyaşamını yansıtan dilimize de çevrilmiş bir kitap var…Okumanızı salık veririm.

Haberin Devamı

Yarı-finallerin ikincisi Medvedev ile komşu çocuğunundu. Bunların şimdiye kadar tüm maçları zevkli ve kaliteli tenisin örnekleriyle doluydu. Bu da farklı olmadı. Tsitsipas maçın başında ileri geçtiği halde, Rus çok geçmeden onu yakaladı ve seti aldı. Bu sempatik adam gerçekten “ahtapot” ! Sahanın neresinde olsa koşup topa erişmeye çalışıyor. Çoğunlukla da puana çeviriyor. Yunan raket rakibini ilk kez ancak ikinci setin başında kırarak setleri eşitledi (1-1).

Medvedev hiç bozuntuya vermeden üçüncü setin başında Tsitsipas’ın servisini aldı. Bir daha da ona teslim olmadı. Set böylece 6-4 bitti. Sonrasında da rakibine olan üstünlüğünü perçinleyerek maçı (76,46,64,61) bitirdi.

Melbourne’da bugün karışık çiftler finali oynandı. Mladenovic (FRA) ile Dodig (CRO) gibi bu kategorinin usta raketleri tüm rakiplerine kolaylıkla üstünlük sağlayarak şampiyon oldular.

Çift Kızlarda 15 yaşındaki ABD’li Ngounou ile partneri 17’lik RUS Shnaier şampiyon oldu. Şu tenisin işine bakın…Rus ile ABD’li, Türk ile Güney Kıbrıs’lı partner olup başarı için mücadele ediyorlar !

Çift Erkeklerde ise 16 yaşındaki Mensik(ÇEKYA) ile partneri Kuzuhara (ABD) kupayı kaldırdılar.

Yarının programı :

04:00 Kızlar finali - Marchinko(CRO) 16 yaş 1. sırada - Costoulas(BEL) 16. Sıralaması 8.

Müteakiben Genç Erkekler finali - Kuzuhara (ABD) 1.sırada – Mensik (ÇEKYA) 4.sırada…İkisi de 17 yaşında.

11:30 Kadınlar finali - Barty (AUS) 25 yaşında. Dünya 1 numarası Fransa Açık ve Wimbledon’u kazandıktan sonra şimdi evinde de şampiyonluk arayacak. 28 yaşındaki Collins (ABD) ise 30.sırada. Burada 2019 yılında yarı final oynamıştı. Ardından hastalıkla ve ameliyatlarla boğuştu. Son verdiği röpörtajda kadın tenisinde kimin patron olduğunu göstereceğim demiş!

Müteakiben Çift Erkekler finali - Kokkinakis (25 yaş)& Kyrgios (26) – Ebden(34) & Purcel (23). Hepsi Avustralyalı.

Haberin Devamı

Hoşkalınız.

YORUM YAZ