MENÜ

Avustralya'da İlk Tur Sonrası

Abone Ol Google News

İlk yazılarımda bu turnuvanın epey sürprize gebe olduğunu belirtmiştim gelişmeler beni ilk turların sonunda haklı çıkardı. Kadınlar ise her zamanki gibi yine beklenilmeyeni gerçekleştirdi. Hiç umulmayan şampiyonlar Melbourne’na veda etti. Bilhassa ABD Açık’ın finalisti Leyla Fernandez’in elenmesi beklenilmiyordu. Onu dört şampiyon izledi : ABD’li Stephens ile Kenin, Alman Kerber ile Çek Kvitova.

Haberin Devamı

Erkeklerde ise ağır abiler devam ederken en büyük hasarı İtalyanlar gördü. Berrettini, Sonego ve Sinner hariç hepsi elendi : Musetti, Cecchinato, Mager, Seppi, Travaglia, Fognini, Caruso.

Efsane İngiliz Andy Murray, Gürcü Basilashvili önünde 5 setlik bir macera yaşadı. Son sette hem tecrübesiyle hem de rakibinin tükenişiyle kazandı. Bir başka uzun maç ta geçen yılın Avustralya sürprizi olan Rus Aslan Karatsev. 2021’de Avustralya’da ilk 100 içerisinde bile olmayan ve yarı-finalde D jokovic’e elenip ilk 20’ye demir atan bu fevkalade mütevazi adam en zorlu maçlardan zaferle çıkıp kolayları yitiriyor maalesef. Yine 5 sette kazandı. Karatsev’de yarın zorlu bir rakiple karşılaşacak…ABD’nin erkeklerdeki yeni umudu olan Mackenzie McDonald ile...

Haberin Devamı

Bana göre turnuvanın favorilerinden 18’lik İspanyol Carlos Alcaraz ilk turu tam bir tank gibi geçti. Bu genç adam eğer kafasını dağıtmazsa çok yakın bir gelecekte ilk sıralarda yerini alacaktır. Gençlerin içinde en komple oyunu oynayan ve çevrilmesi güç vuruşlar yapan raket. Bu saptamamı bir kenara yazmanızı dilerim.Alcaraz Çarşamba günü yine kortta olacak…Rakibi Sırp Lajovic.

Sizlere önerebileceğim diğer maçlar :

Osaka – Brengle

Zverev – Millman

Monfils – Bublik

Azarenka – Teichman

Hoş kalın.

Bekir Emre

YORUM YAZ