MENÜ

Avustralya'da ilk hafta …

Abone Ol Google News

Profesyonel teniste yılın ilk grand-slam turnuvası olan “Avustralya Açık” ilk haftasını doldurdu. Hem de ne doldurma! Sosyal Medya müptelalarını kıskançlıktan çıldırtacak kadar sansasyonel olaylar, inanılmaz sürprizler, kavgalar, en acemilerin bile yapmayacağı organizasyonel hatalar ve hakemlerin potları hani neredeyse koskoca turnuvada ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Avustralya dünyanın çoğundan farklı bir iklime sahip. Zaten oyuncuların çoğu da farklı iklimlerden ve asgari 7-8 saatlik bir uçuşla, erişebiliyorlar bu “dünyanın eşiği” diye de adlandırılan ülkeye .

Farklılık doğal olarak bir tek iklimle kalmıyor. Dünyanın yedi kıtasından biri olan Avustralya’da hep hoşgörü ve konukseverlik ağır basmıştır. Her nedense bu yıl burası dünyamızın çoğu yerinde baş gösteren nobranlığa teslim olmuş. İzleyiciler, Djokovic gibi yediği haltlardan dolayı herkesle iyi geçinmek zorunda olan birini bile çıldırtacak salaklıkta davranışlarda bulunuyor. Zil zurna sarhoş olan bu izleyiciyi ise hakem tesis dışı bırakacağına oyuncuyla tartışıyor! Fergus Murphy gibi şu profesyonel tenis camiasında hani neredeyse her oyuncuyla dalaşmış, yediği haltlar arş-ı alayı aşmış, hakem kılığında sorunlu bir kişiliği zor geçeceği mutlak maçlardan birine atamak, “Sakallı Celal”in “böyle bir cehalet ancak okuyarak olur” söylemini anımsatıyor insana.

Haberin Devamı

Sabahın üçünde hatta dördünde bitebilecek bir maç programı olur mu Tanrı Aşkına. 35 yaşındaki, 3 grand-slam şampiyonluğuna erişmiş, Sir Andy Murray’in fevkalade bir geri-dönüş peşinde olduğunu bilmiyor musunuz ki onun maçını günün son sırasına koyuyorsunuz? Hem de rakibi vatanınızın en sorunlu oyuncularından Kokkinakis ise! Bu maç, beş saat 53 dakika ile turnuva tarihinin en uzun ikinci maçı oldu (2012 finalindeki “Nadal-Djokovic” maçı bundan sadece 6 dakika daha uzundu). Bir önceki turda, dünya 3 numarası İtalyan Berrettini karşısında 4 saat 49 dakika sahada kalan ve metal bir kalça taşıyan bu adam ne zaman dinlenecek te müteakip 3 turda bir başka dişli rakip olan İspanyol Bautista Agut karşısına çıkacak. Adama en ufak bir şans tanımadılar…PES!

Başta Avustralya Açık olmak üzere her grand-slam’in ilk haftası bolca sürprize meydan olur. Tenisçilerin yegane tatilinden (Noel) hemen sonraki ve yeni yılın da ilk büyük turnuvasında bol bol serseri-mayın ortaya çıkar. Bir daha da bunların adını filan duymazsınız…Örneğin Karatsev adını iki yıldır duyuyor musunuz. Burada 2021’de yarı-finale kadar gelmiş biri adeta yok ! Bu yıl da ilk turda elendi gitti. Bu yıldan sonra da örneğin McDonald, Draper, Bonzi, Kubler, Mmoh unutulacaklara aday.

Buraya teklerde ilk haftada veda eden en tanınmışlar ve seri-başları(erkeklerde): Nadal (1), Ruud (2), Tiafoe(16), Medvedev (7), Musetti (15), Fucsovics, Norrie (11), Coric (16), Evans (25), Busta(14), Dimitrov (27), Fritz (8), Schwartzman (23), Zverev (12), Berrettini (13), Fokina (13), Brooksby.

Kadınlardaki zayiat ise: Collins (13), Andreescu, Zheng (29), Raducanu, Fernandez, Anisimova (28), Kvitova (15), Keys (10), Teichman (32), Sakkari (6), Kasatkina (8), Kudermetova (9), Begu (27), Mertens (26), Trevisan (21), Haddad-Maria (14), Kanepi(31), Jabeur (2).

Haberin Devamı

Bizim ana-tabloda bir oyuncumuz yok. Eleme turundan çıkamadılar. Ancak gençlerde Atakan Karahan ilk turu 7/6, 7/5’lik setlerle geçti. Kızlarda ise Melisa Ercan bu yazı yazılırken henüz sahaya çıkmamıştı.

İkinci hafta buluşmak üzere hoşça kalınız.

Bekir Emre.

YORUM YAZ