MENÜ

Avustralya gerçekleri!

Abone Ol Google News

Avustralya, Roland Garros, Wimbledon ve ABD Açık gibi büyük turnuvaların “eleme turlarına” göz attığınızda taşıdığı isimlerden onun nasıl geçeceğini kestirebilirsiniz. Pazartesi günü başlayacak “Avustralya Açık (AA)”ın eleme turlarında yer alan isimler muazzam bir gençlik kitlesinin dünya tenisinde yer almaya başladığını ifade ediyor. Kadınlar her zamanki gibi burada da öncüydü. Zira onlarda bu nöbet değişimi çoktan başlamıştı ve artık genç hanımlar ilk 100 içerisinde iyice kök saldı.

Haberin Devamı

Dünya sıralamasında erkeklerde ilk 10 raketin sekizi 25yaş ve altında. Dördü 23 ve altında. Kadınlarda ise gençliğin nöbet değişimi daha erken oldu ama ilk 10 içerisine yerleşen 25 ve altında sadece 4 raket var. Yani boynuz kulağı geçti diyebiliriz.

Gençlerin ağırlıkta olduğu bir fikstürde sürprizlerden geçilmeyeceği aşikârdır. Dolayısıyla “serseri mayınlar” bizleri bol bol şaşırtacaktır önümüzdeki haftadan itibaren.

Bizim gençler maalesef elemelerin ilk turunda gerek dünya sıralamasında ve gerek yaşça (Altuğ Çelikbilek 164-25, Cem İlkel ise 154-26) eşdeğer rakipler önünde epey çekişmeli maçlar sonunda yenilerek tekler kategorisini terk ettiler.

Haberin Devamı

Antikalıklarından artık herkese yaka silktiren Djokovic’in durumu hala belirginleşmedi. Bu yazıyı yazdığım Perşembe akşamında daha hala Federal hükümetin kararı bekleniyordu.

Zat-ı muhteremin Australian Border Force – Avustralya Sınır Gücü” olarak anılan sınır polisini de içeren yeni yalanları da ortaya çıktığından bana göre hükümet onu evine dönmek zorunda bırakacaklardır. Aksi takdirde kendi tükürdüklerini yalar duruma düşeceklerdir.

Djokovic artık inandırıcılığını gömmüştür. Oynatılır da ister Avustralya’yı ister onlarca başka turnuvayı da kazansa hatta ağzıyla kuş bile tutsa bundan böyle ona kimse inanmayacaktır. Artık güvenini yitirmiştir. Alem onu “Tüm Zamanların En Başarılısı” olarak değil de “Mythomane - Mitoman’ı”* olarak anımsayacaktır. Ağzından çıkan her sözcükten kin damlayan babası da caba!

Burada 26 milyon 720 bin Avustralya Doları ödül dağıtılacak. Bu bizler için daha anlaşılır 19.5 milyon ABD Doları eder. Şampiyonun payına 3 milyon 212 bin ABD Doları düşecek. Finalist 1 milyon 606 bin, ilk turda elenenler ise 65 bin 700 dolar kazanacak.

Şimdilik esen kalın sevgimle kalın…

Bekir Emre

*Mitoman = Yalan hastalığına tutulmuş olan.

YORUM YAZ