MENÜ

Savunma radikal hücum romantik!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İzmir’in 35 derece gece ısısına rağmen şiddetli bir sağnak yemiş gibiydi Atatürk Stadı’nın zemini. Bu da top oynamak isteyen taraf olan Beşiktaş’ın işine gelmedi. Konuk ekibe bir diğer engel de rakip oyuncuların dirsek darbelerini öne çıkararak oynamaları idi.

Tabii ki oyun kuralları içerisinde Bucalılar alanı daraltınca, Beşiktaşlılar yüzünü kaleye dönemedi. Bu taktikte de ev sahibi başarılı idi. İlk yarıda bir iki kere Quaresma hareketlendi. Guti hazır olmadığı için 2 önemli fırsatı sayıya çeviremedi.

Nihat’ın ayağına top bekleyen anlayışı ona da takımına da bir katkı sağlamadı. Quaresma ise ikinci yarıda takındığı bencil tavırları yüzünden oyundan düştü. Bobo’nun attığı golün dışında, ceza alanı dışı misyonu her zamanki gibi eksik kaldı.

Buca eksildikten sonra Beşiktaş’ın oyunun tüm yönetimini ele geçirememesinde ve kendini rahatlatacak ikinci sayıyı bulamamasında genel rehavetin ötesinde, ofansa dönük oyuncuların ciddiyetsizliği de rol oynadı. Bucaspor eksilmesine rağmen ikinci yarıda oyuna soktuğu Mendy ile oldukça tehdiktâr davrandı Beşiktaş’a karşı. Orta alanın tüm yükü maç boyunca Ernst üzerindeydi, onun en büyük destekçisi de hakkını yemeyelim Necip oldu. Zapotocny ve İbrahim Üzülmez de savunma görevini eksiksiz yapan oyunculardı.

Beşiktaş sıcağı sevmedi, klas ayakları zeminden hoşlanmadı; bu yüzden de istediği oyunu tam anlamıyla sahaya koyamadı. Sadece başlangıç olarak bir deplasman galibiyeti, büyük yarışa moralli başlamak açısından tek pozitif taraftı. Bucaspor yeni bir takım olmasına rağmen, cesur oyun anlayışı ve disipliniyle göz doldurdu.

Bülent Uygun, özellikle yabancı transferlerinin ilerleyen haftalarda uyum sorununu aşması ile takımını daha iyi bir çizgiye getirecektir.

YORUM YAZ