MENÜ

Göztepe'de olma(ma)sı gerekenler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1- Kulübün yazılı ilkeleri (Göztepe Anayasası) olmalı; ve buna kesinlikle uyulmalı. Böyle bir anayasa var mı? Varsa haberimiz yok.
2- İletişim kanallarından, halka açık şirket gibi sürekli camia bilgilendirilmeli. Fikir alışverişi yapılmalı; ortak akılla hareket edilmeli. Yani tekvücut olunmalı.
3- Göztepe formasının önemini, öyküsünü; futbolcudan antrenöre, hatta ziyarete gelenlere kadar anlatacak camia insanları kulüp içinde bulunmalı.
4- İzmir’de görev verilen kişilere yetki verilmeli. Yetki verilirse hesap sorulabilir. Yetki verilmiyorsa, ortada güven problemi var demektir. Yetkisiz yöneticiyi süs bitkisi gibi oturtmanın kulübe faydası olmaz.
5- Tesis ve stat sahibi olunmalı.
6- Sezon başında, teknik direktör, olması gereken yeterliliklerle belirlenmeli. Yıllarca görev yapacak kişilikte insanlar teknik ekibe seçilmeli. Altyapıda sadece futbolcu değil, teknik adam da yetiştirilmeli. Eş-dost-akraba kontenjanından teknik ekip seçilmez.
7- Transferler, ne hocaya ne de ‘Güvendiğim arkadaşımdır’ denilen kişilerin tekeline bırakılmamalı. İzleme komitesi olmalı. Heyetin verdiği raporla teknik adamınki harmanlanıp, ortak akılla Göztepe formasını taşıyacak futbolcular transfer edilmeli.
8- Altyapıdan en az dört oyuncunun
A takım kadrosunda yer alması vazgeçilmez koşullardan olmalı.
9- Futbolda yeterliliği olan tecrübeli bir Profesyonel Şube Yöneticisi olmalı. Teknik adam raporunu ona, o da görüşlerini belirttiği ek raporla birlikte başkana sunmalı.
10- Futbolcu anlaşmalarında, dörtte biri peşin, kalanı maç başı anlaşılmalı. Futbolcu hak etmediği parayı Göztepe’den alamayacağını bilmeli.
11- Kulüp, menajerle değil, futbolcuyla anlaşmalı. Anlaşırken de maddi sorumluluğu dışında kalan; bineceği arabası, oturacağı evi, faturaları ve bilumum kaprisleriyle uğraşmayacağını baştan beyan etmeli.
12- Personel dahil edilerek, tek prim sistemi uygulanmalı. O da hedef primi olmalı. Örneğin hedef Süper Lig ise takım Süper Lig’e çıkınca başta belirlenen prim ödenmeli.
13- Sosyal sorumluluklar yerine getirilmeli. Her yıl huzur ve bakım evlerinde kalan 7’den 70’e insanımız ziyaret edilmeli. Bu tip kuruluşlara maddive manevi destek verilmeli. Kulübe büyük emekleri geçmiş Göztepeliler ayırdetmeksizin hatırlanmalı, anılmalı.
14- Kültürel etkinliklere katılım gösterilmeli. Sinema, sergi, imza günleri ve gösterilerde birarada olunmalı. Paylaşma ve birliktelik kültürü geliştirilmeli.
15- Taraftar tek çatı altında toplanmalı. Göztepe hizmet, işadamları ve taraftar dernekleri birleşmeli.

YORUM YAZ